ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός-Κλεάρχος Μαρουσάκης: Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Καιρός-Κλεάρχος Μαρουσάκης: Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες
Φωτογραφία αρχείου

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες, με τις χιονοπτώσεις να συνεχίζονται στη Βόρεια Ελλάδα, την ώρα που στα νότια τμήματα της χώρας ο καιρός το Σάββατο ήταν άκρως ανοιξιάτικος.

Σύμφωνα πάντως με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, τις επόμενες ώρες ο χιονιάς θα κατέβει νοτιότερα ενώ αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση των φαινομένων. Τις επόμενες ώρες θα καταγραφούν πυκνές χιονοπτώσεις στην περιοχή της Θράκης (Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη), ενώ χιόνια θα πέσουν σε Θάσο και Σαμοθράκη.

Στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία τα φαινόμενα θα συνεχιστούν, ενώ δεν αποκλείεται να «το στρώσει» ακόμα και μέσα στη Θεσσαλονίκη. Χιόνια θα εξακολουθούν να πέφτουν σε Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Γρεβενά, Κιλκίς και Κατερίνη.

Τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία θα κατέβει νοτιότερα, αλλά σε πιο ψηλά υψόμετρα (Πήλιο, Όθρυς, Καρπενήσι, Παρνασσός, Δίρφυς, Καλάβρυτα).

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει πως το μεσημέρι της Κυριακής ο χιονιάς θα αρχίσει να υποχωρεί από τη Βόρεια Ελλάδα και θα κινηθεί νότια, με χιόνια και στην κεντρική Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται και στα βόρεια τμήματα και ορεινές περιοχές της Αττικής.

Βασικό χαρακτηριστικό του καιρού αύριο θα είναι και η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να φτάνει σε μονοψήφια νούμερα εκτός από τα νοτιοανατολικά τμήματα και την Κρήτη. Στο Αιγαίο θα κυριαρχήσουν θυελλώδεις βοριάδες, οι εντάσεις των οποίων θα φτάσουν ακόμα και τα 9 μποφόρ. Προς τα πιο νότια θαλάσσια επίπεδα της χώρας θα σημειωθούν καταιγίδες.