ΕΛΛΑΔΑ

Κάντας: Προαναγγέλλει αποκαλύψεις – φωτιά για το Εθνικής Άμυνας

Κάντας: Προαναγγέλλει αποκαλύψεις – φωτιά για το Εθνικής Άμυνας

Για αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν πολιτικό σεισμό κάνει επί της ουσίας λόγο ο συνήγορος του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Κάντα, την περίοδο 1996-2002 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο κατηγορούμενος προτίθεται να πει ενώπιον του ανακριτή για θέματα διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, «όλη την αλήθεια για τα 14 εκατομμύρια δολάρια που βρέθηκαν σε λογαριασμούς offshore σε τράπεζα της Σιγκαπούρης και του ανήκουν».

Ο συνήγορος του Γιάννης Μαντζουράνης λίγο πριν την έναρξη της απολογίας του εντολέα του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά ήδη επιχειρείται να επιστραφούν στο ελληνικό δημόσιο, μαζί με "άγνωστα επιπλέον ποσά».

Πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν αναφέρουν πως πιθανόν ο κ. Κάντας, μιλήσει για τουλάχιστον 10 άγνωστες στην ανάκριση υποθέσεις εξοπλιστικών που δωροδοκήθηκε και 5-6 αντιπροσώπους εταιριών οι οποίοι του διοχέτευσαν μαύρο χρήμα.

Οι αποκαλύψεις αυτές βέβαια, αν τελικά γίνουν, είναι πιθανόν να ανοίξουν έναν τεράστιο κύκλο νέων ερευνών αφού εκτιμάται ότι αν ο Κάντας δωροδοκήθηκε με αυτά τα ποσά που ήταν το τρίτο στην ιεραρχία πρόσωπο στο ΥΠΕΘΑ τότε δεν αποκλείεται να διακινήθηκαν υπερ-πολλαπλάσια χρήματα στα ανώτερα κλιμάκια.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών στο ΥΠΕΘΑ