ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Ισπανία: Εκεί που κυριαρχεί ο θάνατος! 1 στα 10 κρούσματα έχασε τη ζωή του

Κορονοϊός - Ισπανία: Εκεί που κυριαρχεί ο θάνατος! 1 στα 10 κρούσματα έχασε τη ζωή του
AP PHOTOS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η Ισπανία μέχρι στιγμής έχει σημειώσει συνολικά 152.446 κρούσματα κορονοϊού, καταγράφοντας αύξηση 5.756 κρουσμάτων σε ένα 24ωρο, ενώ η χώρα θρηνεί 15.238 νεκρούς, από 14.555 χθες. 

Μείωση του αριθμού των θανάτων (683 τις τελευταίες 24 ώρες) έχει καταγραφεί τις τρεις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για ένα ρεκόρ αρκετά κάτω από τους 950 νεκρούς, που καταγράφηκε σε ένα 24ωρο την περασμένη εβδομάδα. Μειώνεται επίσης το τελευταίο δεκαπενθήμερο και ο αριθμός των νέων μολύνσεων, ένα κρίσιμο στατιστικό στοιχείο που δείχνει κατά πόσον μια χώρα πέρασε την κορύφωση της επιδημίας και εξισώνει την καμπύλη.

Σάντσεθ: «Η πυρκαγιά αρχίζει να τίθεται υπό έλεγχο»

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε σήμερα ότι σύντομα θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού ζητώντας από τη Βουλή να εγκρίνει το αίτημά του για παράταση μέχρι τις 26 Απριλίου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στην οποία έχει κηρύξει τη χώρα.

«Φθάσαμε στην κορύφωση και τώρα αρχίζει η αποκλιμάκωση», είπε ο Σάντσεζ από το βήμα μιας σχεδόν άδειας Βουλής, καθώς τα περισσότερα μέλη της εργάζονται από το σπίτι. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά, ανάλογα με την πορεία της κρίσης. «Η άνοδος ήταν δύσκολη, όπως θα είναι και η κάθοδος. Είμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία του πλανήτη από την πανδημία της γρίπης του 1918», είπε ο Σάντσεθ, εξηγώντας ότι τα επόμενα βήματα αναφορικά με τη χαλάρωση των μέτρων θα γίνουν σε φάσεις. «Το τελευταίο που θέλουμε είναι μια οπισθοδρόμηση», τόνισε.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

«Η ΕΕ κινδυνεύει αν δεν υπάρξει αλληλεγγύη κατά του κορονοϊού»

Ο Ισπανός πρωθυπουργός συνέχισε στέλνοντας ένα μήνυμα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. «Η Ευρώπη δεν έχει τα περιθώρια να στρέψει το βλέμμα τους αλλού», όσον αφορά το νέο κορονοϊό, είπε καλώντας τους βουλευτές όλων των παρατάξεων να ενώσουν τις φωνές τους με τη δική του ζητώντας ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει αν δεν υπάρξει αλληλεγγύη κατά του κορονοϊού», υπογράμμισε.

Παράλληλα διαβεβαίωσε τους αντιπολιτευόμενους βουλευτές ότι η κυβέρνησή του επεξεργάζεται ένα σχέδιο για να επαναφέρει βαθμιαία την Ισπανία σε κάποια μορφή «κανονικότητας», αλλά προειδοποίησε: «Ούτε καν μπορούμε να γνωρίζουμε σε τι είδους κανονικότητα θα επιστρέψουμε».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Πέθανε γνωστή τραγουδίστρια - Ήταν μόλις 25 ετών

Σχετικές ειδήσεις