ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νοσηλευτής του πολεμικού ναυτικού σκοτώθηκε αφού άνοιξε πυρ σε στρατιωτική βάση

ΗΠΑ: Νοσηλευτής του πολεμικού ναυτικού σκοτώθηκε αφού άνοιξε πυρ σε στρατιωτική βάση
AP

Περιστατικό με πυροβολισμούς έλαβε χώρα στη στρατιωτική βάση Φορτ Ντέτρικ στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, προσθέτοντας πως σε αυτό συμμετείχαν μέλη του προσωπικού του και ότι ο δράσης, ένας νοσηλευτής του νοσοκομείου του ναυτικού, σκοτώθηκε.

Σύμφωνα με το CNN, o άνδρας πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο άτομα σε μια επιχείρηση στην πόλη Φρέντερικ του Μέριλαντ το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) και στη συνέχεια οδήγησε προς το Φορτ Ντέτρικ, όπου έπεσε νεκρός από πυρά. Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε το όνομά του.

Ο δράστης, ένας 38χρονος άνδρας, θεωρείται πως εισήλθε σε μια επιχείρηση στο Riverside Tech Park και άνοιξε πυρ μέσα ή κοντά σε αυτήν, τραυματίζοντας δύο άνδρες. Μετά μετέβη με αυτοκίνητο στο Φορτ Ντέτρικ, 10 λεπτά μακριά, και έπεσε νεκρός από πυρά «προσωπικού που βρισκόταν στη βάση» σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι δύο τραυματίες ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στη Βαλτιμόρη. Δεν έχει γίνει γνωστό γιατί ο άνδρας άνοιξε πυρ, ούτε γιατί μετέβη μετά στο Φορτ Ντέτρικ.

Σημειώνεται πως η εν λόγω βάση είναι γνωστή επειδή ήταν επί σειρά ετών το κέντρο ερευνών του προγράμματος βιολογικών όπλων των ΗΠΑ. Μετά τον τερματισμό του προγράμματος, φιλοξενεί τα περισσότερα στοιχεία του προγράμματος βιολογικής άμυνας της χώρας.

Mε πληροφορίες από CNN, US Navy

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 4.309 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 79 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 751 οι διασωληνωμένοι