ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: O Μασκ συνάντησε τον Ερντογάν με τον γιο του αγκαλιά - Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες

Συνάντηση Ερντογάν-Μασκ
Συνάντηση Ερντογάν-Μασκ
Α.Ρ

Στη συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη, ο Ερντογάν κάλεσε μεταξύ άλλων τον Έλον Μασκ να ιδρύσει εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία, ανακοίνωσε το γραφείο του Ερντογάν τη Δευτέρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον Έλον Μασκ, τον επικεφαλής της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, να ιδρύσει ένα εργοστάσιο στην Τουρκία κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε το γραφείο του Ερντογάν τη Δευτέρα.

Ο Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, συζήτησε επίσης πιθανή συνεργασία μεταξύ της εταιρείας εξερεύνησης του διαστήματος SpaceX του Μασκ και του διαστημικού προγράμματος της Τουρκίας, ανέφερε το γραφείο του Τούρκου προέδρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ερντογάν είπε στον Μασκ ότι η Τουρκία θα καλωσόριζε τη συνεργασία για την τεχνητή νοημοσύνη και το Starlink, τη δορυφορική διαδικτυακή υπηρεσία του SpaceX. Ο Μασκ είπε ότι η SpaceX ήθελε να εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια για να προσφέρει το Starlink στην Τουρκία.

Οι εικόνες από τη συνάντηση που έκαναν το γύρο του κόσμου, έδειχναν τον Μασκ να κρατά έναν από τους γιους του καθώς μιλούσε με τον Ερντογάν. Ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μεχμέτ Φατίχ Κασίρ, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνάντηση, είπε ότι ο Μασκ περιέγραψε την Τουρκία ως «από τους πιο σημαντικούς υποψηφίους για επένδυση στην Tesla». Πρόσθεσε ότι ο Μασκ και ο Ερντογάν συζήτησαν επίσης το πρόγραμμα ένοπλων αεροσκαφών της Τουρκίας.