ΚΟΣΜΟΣ

«Η μειονότητα» Σλάβων στην Αλβανία μόλις που γεμίζουν δύο λεωφορεία»

«Η μειονότητα» Σλάβων στην Αλβανία μόλις που γεμίζουν δύο λεωφορεία»

Ο βουλευτής, Μπεκίμ Φαζλίου, του Κοινοβουλίου του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, που ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανών (DPA), δήλωσε ότι στην Αλβανία οι νοτιοσλαβικής καταγωγής πολίτες, μόλις που γεμίζουν δύο λεωφορεία.

Ο Bekim Fazliu συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσων, στην οποία παρουσιάστηκαν οι προτεραιότητες του νέου πρέσβη των Σκοπίων στα Τίρανα, Στόγιαν Καραγιάνοφ.

Ο Φαζλίου επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής στα Τίρανα και στην Πρίστινα έχουν σταλεί ως πρέσβεις μόνο σλαβικής καταγωγής άτομα και ποτέ Αλβανοί, που κατανοούν περισσότερο την επικρατούσα κατάσταση στις δύο αυτές χώρες.

«Στην Αλβανία μας ενδιαφέρει μόνο η κατάσταση της σλαβικής μειονότητας, από την οποία είναι δύο λεωφορεία άνθρωποι, όσοι, δηλαδή, ήρθαν να ψηφίσουν από το Πούστετς στις δημοτικές εκλογές», επέμεινε ο Καραγιάνοφ.

Στην απάντηση αυτή αντέδρασε ο βουλευτής του VMRO-DPMNE Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο οποίος δήλωσε ότι οι Φαζλίου θα ήταν ένας καλός διευθυντής για το Ινστιτούτο Στατιστικής των δύο πλευρών..., αναφέρει το δημοσίευμα της ‘Ούτρινσκι’.

ΑΠΟΔΟΣΗ: Βαλκανικό περισκόπιο