ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι εντάσεις στην Αμπχαζία

Συνεχίζονται οι εντάσεις στην Αμπχαζία

Σε παραίτηση του Προέδρου Αλεξάντερ Ανκβάμπ καλεί το Κοινοβούλιο με ψήφισμα Της Πέμπτης. Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της χώρας, Λεονίντ Λακερμπάγια, έλαβε ψήφο μη εμπιστοσύνης.

Όπως υποστηρίχθηκε, το ψήφισμα ελήφθη «στο πλαίσιο των κοινωνικοπολιτικών εντάσεων που αναπτύχθηκαν στη χώρα και για τους σκοπούς της διασφάλισης εθνικής ενότητας και σταθερότητας»

Εν τω μεταξύ, ένας νέος πόλος εξουσίας αρχίζει να διαμορφώνεται. Μετά τις πρόσφατες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, η αντιπολίτευση προχώρησε στη σύσταση Προσωρινής Κυβέρνησης με την εμπιστοσύνη του λαού. Σε αυτήν συμμετέχουν 21 μέλη, εκλεγμένα σε ειδική συνάντηση υποστηριχτών της αντιπολίτευσης.

Από αυτή τη θέση, οι νέοι ηγέτες προσπαθούν να ελέγξουν το κύμα εναντίον της τρέχουσας κυβέρνησης και ζήτησαν από τους υποστηριχτές τους να μην προβούν σε καμία ενέργεια χωρίς οδηγίες από τους επικεφαλής. «Άκουσα πως εκφράστηκαν ανησυχίες σήμερα (Πέμπτη) για τη δρομολόγηση επιθέσεων σε ορισμένους θεσμούς. Κανένας δεν θα έπρεπε να κάνει τίποτα, ούτε να λάβει μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο Raul Khadzhimba, ένα από τα ηγετικά στελέχη της Προσωρινής Κυβέρνησης και επικεφαλής του «Φόρουμ για την Ενότητα του Λαού της Αμπχαζίας».

Φωτογραφία: AFP

Διαβάστε επίσης:

Δημοκρατία της Αμπχαζίας: νέα διαμάχη στο διεθνές πεδίο