ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχία Ολάντ για την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία

Ανησυχία Ολάντ για την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία

Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, είχε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος δηλώνει «βαθιά ανήσυχος» για την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία.

«Ο πρόεδρος είναι πολύ ανήσυχος, και μίλησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και την Άγκελα Μέρκελ, υπογραμμίζοντας την άμεση ανάγκη να τερματιστεί η επιθετικότητα και αυτή η δραματική κατάσταση» αναφέρει η ανακοίνωση της Γαλλικής προεδρίας.

Η ανακοίνωση επαναλαμβάνει την «σταθερή θέση» του Φρανσουά Ολάντ για άμεσο τερματισμό της χρήσης βίας, μια θέση που, όπως τονίζεται, συμμερίζεται και η Άγκελα Μέρκελ.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους είχε επαφές την Κυριακή με τον Ουκρανό ομόλογό του Πέτρο Ποροσένκο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ εκφράζοντας «έντονη ανησυχία», μετά από τον μακελειό στη Μαριούπολη όπου σκοτώθηκαν 30 άμαχοι. Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από ένα εκατομμύριο εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους από την αρχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία πριν από περίπου εννέα μήνες.

Σχετικές ειδήσεις