ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο μακελάρης που σκόρπισε το θάνατο στο Μέριλαντ (pics)

Αυτός είναι ο μακελάρης που σκόρπισε το θάνατο στο Μέριλαντ (pics)

Μακελειό ΗΠΑ | Μέριλαντ: Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ, μετά και το μακελειό που σημειώθηκε στην πολιτεία Μέριλαντ, όταν ένας 39χρονος εισέβαλε στα γραφεία της εφημερίδας «Capital Gazette», όπου σκότωσε με πυροβόλο όπλο εν ψυχρώ πέντε άτομα και τραυμάτισε σοβαρά αρκετά ακόμα.

ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΗΠΑ - «ΣΚΟΤΩΝΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ - ΖΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΡΟΜΟ»

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, οι Αρχές ταυτοποίησαν το δράστη. Πρόκειται για τον Τζάροντ Ράμος (Jarrod Ramos), ο οποίος γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1979 και φαίνεται πως είχε προηγούμενα με την εφημερίδα.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο Ράμος το 2012 είχε υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της εφημερίδας.

Ωστόσο, το 2015, το δεύτερο ανώτατο δικαστήριο του Μέριλαντ απόφασισε υπέρ της εφημερίδας.

Σύμφωνα με ένα νομικό έγγραφο, το άρθρο υποστήριζε ότι ο Ράμος είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά μια γυναίκα μέσω Facebook. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι το περιεχόμενο του άρθρου ήταν ακριβές και βασίστηκε σε δημοσιευμένα στοιχεία.

«Ζήσαμε τον τρόμο»

Την ίδια στιγμή, οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη στιγμή που ο 39χρονος μακελάρης ξεσπούσε στο δολοφονικό αμόκ του, συγκλονίζουν.

«Ο ένοπλος πυροβόλησε μέσα από το τζάμι προς τα γραφεία της εφημερίδας και εν συνεχεία άρχισε να πυροβολεί πολλές φορές εναντίον των υπαλλήλων. Δεν υπάρχει τίποτε πιο τρομακτικό από το να ακούς αρκετά άτομα να πυροβολούνται, ενώ βρίσκεσαι κρυμμένος κάτω απ’ το γραφείο σου και μετά να ακούς τον ένοπλο να ξαναγεμίζει», είπε ο αστυνομικός ρεπόρτερ Φιλ Ντέιβις.

Η Αστυνομία εντόπισε, εξάλλου, και έναν εκρηκτικό μηχανισμό στον τόπο του μαζικού εγκλήματος.

Συλλυπητήρια από τον Τραμπ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε μήνυμα που έστειλε μέσω ανάρτησής του στο Twitter, είπε ότι ενημερώθηκε για τους πυροβολισμούς και έστειλε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Δείτε το tweet του προέδρου Τραμπ: