Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

HΠΑ: Πυροτεχνήματα εξερράγησαν στο έδαφος- Το αποτυχημένο σόου της 4ης Ιουλίου στο Μέριλαντ (Vid)

Newsbomb

Oι ΗΠΑ γιόρτασαν χθες την Ημέρα της Ανεξαρτησίας και το γεγονός της ημέρας -όπως επιτάσσει η παράδοση- ήταν το σόου πυροτεχνημάτων που συνηθίζεται κάθε χρόνο την 4η Ιουλίου. Στο Μέριλαντ το λαμπερό «πάρτι» ακυρώθηκε μετά απο ατύχημα, ενώ ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα.

Ένα φορτηγό γεμάτο με πυροτεχνήματα εξερράγη σε παραλία του Μέριλαντ στις ΗΠΑ, λίγη ώρα πριν από το προγραμματισμένο σόου για τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου.

Το περιστατικό, όπως γράφει το BBC, σημειώθηκε στην Όσιαν Σίτι χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς, αλλά για προληπτικούς λόγους κρίθηκε σκόπιμο να μην πραγματοποιηθεί κανένα σόου με πυροτεχνήματα σε ολόκληρη την πολιτεία.

Οι αρμόδιοι εξέφρασαν ανησυχία ότι τα πυροτεχνήματα που εξερράγησαν κατά τη διάρκεια της σχετικής προετοιμασίας, ενδέχεται να ήταν προβληματικά.

Οι κάτοικοι της περιοχής ωστόσο απογοητεύθηκαν που δεν είδαν τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα να φωτίζουν το νυχτερινό ουρανό ανήμερα της εθνικής επετείου.

H παράδοση των πυροτεχνημάτων έχει τις ρίζες της σε μία δήλωση του δεύτερου προέδρου της χώρας, μετά τον Τζορτζ Ουάσινγκτον.

Στις 3 Ιουλίου του 1776, ο Τζον Άνταμς, ένας από τους «πατέρες του έθνους» έγραφε στη σύζυγό του Αμπιγκέϊλ ότι η 4η Ιουλίου πρέπει να γιορτάζεται «με λαμπρότητα και παρελάσεις, σόου, παιχνίδια, αθλήματα, κανονιοβολισμούς, κωδωνοκρουσίες, πυροτεχνήματα και φώτα από το ένα άκρο αυτής της ηπείρου μέχρι το άλλο από εδώ και πέρα και για πάντα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στην ίδια πτέρυγα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο παπάς με το βιτριόλι και ο «Artfreak»