MEDIA

Φόνοι στο Καμπαναριό: Οι αντιδράσεις για τη σειρά του ALPHA και η θέση του καναλιού

Φόνοι στο Καμπαναριό: Οι αντιδράσεις για τη σειρά του ALPHA και η θέση του καναλιού

Η νέα κωμωδία του ALPHA έφερε θύελλα αντιδράσεων….

Την περασμένη Παρασκευή, στην prime time του ALPHA, είδαμε την πρεμιέρα της κωμικής σειράς «Φόνοι στο Καμπαναριό» που συνοδεύτηκε από υψηλή τηλεθέαση. Έκτοτε, έχει προκληθεί θύελλα αντιδράσεων σχετικά με το αν το κανάλι έχει πάρει άδεια για τα γυρίσματα στο μοναστήρι αλλά και με το περιεχόμενο.

Το κόμμα ΝΙΚΗ, σε ανακοίνωση, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η έναρξη προβολής της τηλεοπτικής σειράς “Φόνοι στο καμπαναριό”. Με την επίφαση μιας δήθεν ελευθερίας έκφρασης, απροκάλυπτα προσβάλλεται, υβρίζεται και διαπομπεύεται ο μοναστικός βίος…. Η ΝΙΚΗ αναμένει από το ΕΣΡ να πράξει τα δέοντα με βάση την ευθύνη και αρμοδιότητά του που προσδιορίζεται από το Σύνταγμα (άρθρο 15 παρ. 2), το οποίο προβλέπει τον άμεσο έλεγχο του κράτους επί της τηλεοράσεως με σκοπό, μεταξύ άλλων, “την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου”».

Τα γυρίσματα του σίριαλ έγιναν στη μονή Αγίας Τριάδας στη Νέα Πεντέλη, που ανήκει στους παλαιοημερολογίτες Αττικής και Βοιωτίας με αποτέλεσμα η Ιερά Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας των Γ.Ο.Χ να εκδώσει ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρει ότι ποτέ δεν δόθηκε άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του ALPHA έχουν γραπτή άδεια για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων της σειράς τα οποία μάλιστα έχουν ολοκληρωθεί. Στέλεχος του σταθμού αναφέρει ότι υπήρξε σεβασμός και διακριτικότητα. Μάλιστα, οι άνθρωποι του καναλιού δεν επέτρεψαν σε τηλεοπτικές εκπομπές με τα συνεργεία τους να πλησιάσουν τη Μονή για backstage πλάνα.