ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγικός επενδυτής στην Υδατοκαλλιέργειες Γ. & Π. Μπιτσάκος

Στρατηγικός επενδυτής στην Υδατοκαλλιέργειες Γ. & Π. Μπιτσάκος

Την είσοδο στρατηγικού επενδυτή, όπως τον χαρακτηρίζει, στο μετοχικό της κεφάλαιο ανακοίνωσε η εταιρεία Υδατοκαλλιέργειες Γ. & Π. Μπιτσάκος ΑΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η εταιρεία Υδατοκαλλιέργειες Γ. & Π. Μπιτσάκος ΑΕ εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης μετά την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού από την εταιρεία διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων Diorasis International SA.
Στη βάση τής από έτους συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών, η ολοκλήρωση μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας θα επιτρέψει στην Υδατοκαλλιέργειες Γ. & Π. Μπιτσάκος να υλοποιήσει τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό επεκτείνοντας το παραγωγικό της δυναμικό και εξάγοντας τα προϊόντα της στις διεθνείς αγορές.
Η Υδατοκαλλιέργειες Γ. & Π. Μπιτσάκος ιδρύθηκε το 1996 από την οικογένεια Μπιτσάκου η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας περισσότερα από 30 χρόνια. Οι πλήρως καθετοποιημένες παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στον βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, στις οποίες εκτρέφεται τσιπούρα, λαβράκι και φαγκρί, περιλαμβάνουν ιχθυογενετικό σταθμό, μονάδες πάχυνσης και συσκευαστήριο.
Η Diorasis International SA είναι εταιρεία διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων. Επενδύει σε ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας, στη γενικότερη περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης, παρέχοντας ρευστότητα σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κλάδους διεθνούς ενδιαφέροντος και διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά ικανά να αποτελέσουν πυρήνα ανασυγκρότησης και συγκέντρωσης του κλάδου τους.
Ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Υδατοκαλλιέργειες Γ. & Π. Μπιτσάκος, Γιώργος Μομφερράτος, δήλωσε ότι «η Diorasis International διακρίνοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα επένδυσε στην εταιρεία Υδατοκαλλιέργειες Γ. & Π. Μπιτσάκος. Στόχος της επένδυσης είναι η εξασφάλιση της απαραίτητης ρευστότητας για την λειτουργία της εταιρείας και η σημαντική διεύρυνση των δραστηριοτήτων της».
Ο Γιώργος Μπιτσάκος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Υδατοκαλλιέργειες Γ. & Π. Μπιτσάκος τόνισε ότι μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων η ολοκλήρωση της επένδυσης αυτής, αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της Diorasis International στη δυναμική της εταιρείας. «Μπαίνουμε πλέον σε τροχιά ανάπτυξης, και προχωρούμε στην υλοποίηση του επιχειρηματικού μας σχεδίου που εστιάζει στην ισχυροποίηση του ρόλου της Μπιτσάκος στην ελληνική αγορά και την ενίσχυση του εξαγωγικού της προσανατολισμού».