ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η ενίσχυση της ελληνικής σημαίας βασίζεται σε τρείς άξονες

Η ενίσχυση της ελληνικής σημαίας βασίζεται σε τρείς άξονες

Ιδιαίτερη πρόκληση αποτελεί για τον Άδωνι Γεωργιάδη η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής σημαίας για την αύξηση του υπό ελληνική σημαίας στόλου, αλλά και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της εφοπλιστικής κοινότητας με την ελληνική πολιτεία, ώστε να επιτευχθεί η αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.


Συγκεκριμένα η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να βασιστεί σε τρεις άξονες.

Ο πρώτος συνιστά στην επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας μαζί με το Λιμενικό Σώμα ώστε να επαναλειτουργήσει το one stop shop για τη ελληνική ναυτιλία.

Αναφορικά με τα προβλήματα που έρχονται αντιμέτωπες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι τον απασχολεί ιδιαίτερα ο κίνδυνος να βρεθούν τα νησιά χωρίς πλοία.

Διασαφήνισε ακόμη ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για τη πλήρη απελευθέρωση της ακτοπλοΐας, και στο θεσμικό πλαίσιο, όπως είναι οι οργανικές συνθέσεις και η απασχόληση. «Έχω δώσει στους συνεργάτες μου τις κατευθύνσεις και επεξεργαζόμαστε κάποιο σχέδιο για να δράσουμε έστω υποβοηθητικά στην ακτοπλοΐα και να δώσουμε μικρές ανάσες» δήλωσε ο ίδιος .

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αύξηση του προϋπολογισμού για τις άγονες γραμμές επισημαίνοντας πως το υπουργείο δε διαθέτει χρήματα.