ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Θετική η αποπληρωμή του ΔΝΤ, αλλά ακόμη περιμένουμε τη λίστα

Γερμανία: Θετική η αποπληρωμή του ΔΝΤ, αλλά ακόμη περιμένουμε τη λίστα

«Θετικό σημάδι» χαρακτήρισε η γερμανική κυβέρνηση την καταβολή από την Ελλάδα τη Μ. Πέμπτη (09/04/2015) της δόσης του δανείου που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κάνοντας λόγο για «προόδους» στις συζητήσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.

«Η κυβέρνηση ενημερώθηκε για το γεγονός ότι η Ελλάδα έκανε μια πληρωμή στο ΔΝΤ» και βλέπει σε αυτό «ένα θετικό σημάδι», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε Φον Τιζενχάουζεν, εκτίμησε ότι υπήρξε πρόοδος στις συζητήσεις που διεξάγονται μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών. «Όμως είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει ακόμη ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων και ότι μένει να γίνει πολλή δουλειά», σημείωσε η εκπρόσωπος.

"Η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική από ό,τι πριν από δύο ημέρες. Αυτή τη στιγμή, λόγω και του Ορθόδοξου Πάσχα, οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν τόσο γρήγορα, αλλά οι θεσμοί επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει πρόοδος. Την ίδια ώρα όμως πρέπει να γίνει πολλή διαπραγματευτική δουλειά, μέχρι να φθάσουμε σε μια συνολική συμφωνία, η οποία είναι σημαντική προκειμένου οι υπουργοί Οικονομικών να μπορέσουν να συζητήσουν για τους όρους του ελληνικού προγράμματος στην Ρίγα, στις 24 Απριλίου. Και τότε όμως οι θεσμοί πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται για να καταλήξουν σε συμφωνία. Το επόμενο βήμα θα ήταν η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και τότε θα φθάναμε στην συμφωνία υλοποίησης, η οποία θα αποτελούσε τη βάση για την εκταμίευση περαιτέρω βοήθειας", δήλωσε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι είναι σαφές ότι δεν υπάρχει ακόμη λίστα μεταρρυθμίσεων.

Σχετικές ειδήσεις