ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Άγνωστο το πότε θα ανοίξει το Taxisnet και τί θα πληρώσουμε…

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Άγνωστο το πότε θα ανοίξει το Taxisnet και τί θα πληρώσουμε…

Τέλη Κυκλοφορίας 2017 - Όλες οι ειδήσεις: Από μέρα σε μέρα θα αναρτηθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 στο σύστημα TAXISnet της ΓΓΔΕ καθώς η καταληκτική ημερομηνία ανακοίνωσης των νέων τελών κυκλοφορίας που θα ισχύσουν για το έτος 2017 έχει παρέλθει.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα από τους καθ' ύλην αρμόδιους, επρόκειτο οι νέες ρυθμίσεις για τα τέλη κυκλοφορίας 2017 να δημοσιοποιηθούν στις 15 Νοεμβρίου, κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε.

Μετά τον ανασχηματισμό ο σχετικός «φάκελος» με τις αλλαγές Αλεξιάδη περιήλθε στην αρμοδιότητα της νέας υφυπουργού Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου, που βεβαίωνε ότι δεν υπήρχαν ενστάσεις στο περιεχόμενο των τροποποιήσεων του προκατόχου της.

Ωστόσο, ακόμη και σήμερα το τοπίο είναι ομιχλώδες
, για το τι τελικά θα ισχύσει με πηγές του

Υπουργείου Οικονομικών να θεωρούν πολύ πιθανό ακόμη και να μην υπάρξουν αλλαγές.

Δηλαδή τα σενάρια που έχουν διαρρεύσει τους τελευταίους μήνες δεν θα ισχύσουν τελικά.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Παπανάτσιου φέρεται να εισηγήθηκε στον Ευκλ. Τσακαλώτο να μην γίνουν τροποποιήσεις οι οποίες δεν θα έχουν εισπρακτικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο οι σχετικές αποφάσεις για τα τέλη κυκλοφορίας 2017 θα ληφθούν το αργότερο έως την ερχόμενη Κυριακή.

Οι αλλαγές που πιθανόν να υπάρξουν στα τέλη κυκλοφορίας μικρές θα είναι στοχευμένες στην αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Όπως έχουν διαμηνύσει πηγές του ΥΠΟΙΚ υπάρχουν δυο εναλλακτικές στο τραπέζι.

Η πρώτη είναι να γίνουν αλλαγές οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως τα οχήματα μεγάλου κυβισμού για τα περισσότερα από τα οποία οι ιδιοκτήτες τους έχουν καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας, κάτι που φαντάζει δύσκολο αφού χρειάζεται νέα νομοθέτηση. Όπως διαρρέεται εξετάζεται να μειωθούν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας έως και κατά 10%.

Η κάλυψη των απωλειών εσόδων από τη μείωση αυτή θα προέλθει από την αύξηση των τελών στα αντίστοιχα νεότερα αυτοκίνητα αλλά κυρίως από την αύξηση του στόλου των αυτοκινήτων που θα κινούνται στους δρόμους επειδή οι ιδιοκτήτες τους θα πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Ωστόσο, στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει και δεύτερη επιλογή και αυτή που είναι η επικρατέστερη.

Αυτή του να μην γίνει φέτος καμία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας, με δεδομένο ότι παρουσιάζουν υψηλή εισπραξιμότητα και οι αλλαγές που έγιναν πέρυσι κρίνονται επιτυχημένες αφού οδήγησαν σε αύξηση των εσόδων από ιδιοκτήτες που πήραν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Ήδη κυκλοφορούν σενάρια για την προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας 2017, με την καθυστέρηση ανάρτησης τους, να τα φέρνουν πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως υπάρχουν σκέψεις να οριστεί προθεσμία για την πληρωμή τους ακόμη και στα τέλη Ιανουαρίου, προκειμένου οι ιδιοκτήτες οχημάτων να μην συνωστίζονται την παραμονή πρωτοχρονιάς στα γκισέ για να προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής αλλά και τα έσοδα του κρατικού κορβανά να καταγραφούν στο νέο έτος.


Σχετικές ειδήσεις