ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Θετικός σε κυβερνητικό συνασπισμό για να μείνει η χώρα στο ευρώ

Σαμαράς: Θετικός σε κυβερνητικό συνασπισμό για να μείνει η χώρα στο ευρώ

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο κυβερνητικού συνασπισμού προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, και σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση με τους εταίρους προκαλέσει ρήγματα στη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

«Αν το σχέδιο είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, θα δώσουμε στήριξη. Η έξοδος (από το ευρώ) θα σήμανε την απόλυτη καταστροφή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους εταίρους τονίζοντας πως η Αθήνα θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με τη συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα τον κάλεσε να σταματήσει τους θεατρινισμούς, κάτι που έχει επαναλάβει και στο παρελθόν.

«Βλέπω πολλά λόγια, πολλή θεωρία, πολλά ψέματα, και καμία πράξη [...] Όλα αυτά συνθέτουν ένα μεγάλο ερωτηματικό» για την κυβέρνηση, προσέθεσε, επισημαίνοντας πως η αβεβαιότητα έχει προκαλέσει ασφυξία στην αγορά.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης και για τη διπλωματική προσέγγισής της με τη Ρωσία, λέγοντας πως τέτοιου είδους ανοίγματα υπονομεύουν την αξιοπιστία της Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις