ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Βρισκόμαστε στο σημείο «μηδέν» - Ο Οικονόμου είπε ψέματα για την Ικαρία

Τσίπρας: Βρισκόμαστε στο σημείο «μηδέν» - Ο Οικονόμου είπε ψέματα για την Ικαρία

Για πλήρη αποτυχία των ως τώρα μέτρων που έχει επιβάλλει για τον περιορισμό της πανδημίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, αμφισβητώντας ανοιχτά τον πυρήνα των σχεδίων που έχει εφαρμόσει, ζητώντας συγκεκριμένα και στοχευμένα μέτρα.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, επιτέθηκε σε βάρος στην κυβέρνηση για την πολιτική των lockdown.

«Διανύουμε τον πέμπτο μήνα lockdown και αγγίζουμε πάλι τα 3000 κρούσματα τη μέρα και το ΕΣΥ στην Αττική υπό κατάρρευση με πληρότητα 100%. Τέσσερις μήνες σερί με SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών, με απαγορεύσεις κυκλοφορίας, με κλειστή την οικονομία, το λιανεμπόριο και την εστίαση, με κλειστά τα σχολεία και δεν έχετε καταφέρει απολύτως τίποτα. Τα νοσοκομεία παραμένουν στο κόκκινο. Δεν καταλαβαίνετε ότι έχετε κάνει μία τρύπα στο νερό;», είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλ.Τσίπρας μίλησε ξεκάθαρα για αποτυχία των μέτρων, τονίζοντας πως «Το ξέρετε ότι έχουμε το πιο παρατεταμένο και πιο αποτυχημένο lockdown ολόκληρης της Ευρώπης;

Πουθενά στην Ευρώπη δεν έχουν πέντε συνεχόμενους μήνες lockdown. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα. Πουθενά δεν έχουν τέσσερις μήνες κλειστά τα σχολεία και το λιανεμπόριο. Και έξι μήνες κλειστή την εστίαση», προσέθεσε, δίνοντας μία σειρά από παραδείγματα για το πως λειτουργούν μια σειρά από χώρες τις Ευρώπης.

Επανέλαβε την ανάγκη για συνταγογράφηση των τεστ, τη λήψη μέτρων για το συνωστισμό στα ΜΜΜ και τους μεγάλους εργασιακούς χώρους, για τα οποία είπε ότι «δεν έχετε κάνει εδώ και έναν χρόνο απολύτως τίποτα και έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες». «Τι κάνατε όλο αυτό το διάστημα που κερδίσατε με το νέο lockdown για την ενίσχυση και την προετοιμασία του ΕΣΥ, για την πρωτοβάθμια φροντίδα ώστε να αποσυμφορούνται τα νοσοκομεία που έχουν μετατραπεί σε μονάδες μίας νόσου; Ουσιαστικά τίποτα», συμπλήρωσε ο Αλ.Τσίπρας, ζητώντας, επίσης, την εδώ και τώρα επίταξης των ιδιωτικών κλινικών προκειμένου να ανακουφιστούν τα δημόσια νοσοκομεία.

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, είπε: «Τι αλλάξατε; Απαγορεύσατε τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο για άθληση, για τον κωδικό 6. Θυμάστε πότε το είχατε επιτρέψει αυτό; Όταν κάνατε ανέμελος ποδηλατάδα στην Πάρνηθα χωρίς μέτρα προστασίας και σας έκραζε όλη η Ελλάδα. Και τι άλλο;

Θα βάλετε αστυνομικούς να συνοδεύουν ανθρώπους που πηγαίνουν να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη, για να διαπιστώνουν εάν λένε αλήθεια. Μας εκπλήξατε. Όχι, μπράβο σας. Αλήθεια, έχετε σκεφτεί και άλλα τέτοια έξυπνα μέτρα;», με εμφανή διάθεση ειρωνείας.

Εκτός από την αναφορά στην «ποδηλατάδα της Πάρνηθας», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκτενή αναφορά και στο «γλέντι της Ικαρίας», χαρακτηρίζοντας ανοιχτά ψεύτη τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου. Όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, ο Λ. Οικονόμου είπε ψέματα απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την Ικαρία, καθώς υποστήριξε ότι την περίοδο που έλαβε χώρα το «γλέντι» δεν υπήρχε διάταξη που να απαγορεύει τις επισκέψεις σε σπίτια, με τον Αλέξη Τσίπρα να τον διαψεύσει, καταθέτοντας στα πρακτικά της Βουλής το αντίστοιχο ΦΕΚ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Αυτό είναι το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα - Τι προβλέπει για απαγόρευση κυκλοφορίας, μετακινήσεις