ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος: Κακοήθης όποιος αναζητεί ευθύνες πέραν του Παπακωνσταντίνου

Πάγκαλος: Κακοήθης όποιος αναζητεί ευθύνες πέραν του Παπακωνσταντίνου

Πυρά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος με αφορμή την πρόταση προανακριτικής που κατέθεσε για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών και του Ευ. Βενιζέλου.

Ο πρώην υπουργός ισχυρίστηκε πως «όποιος αναζητεί ποινική ευθύνη πέραν του κ. Παπακωνσταντίνου και των χειρισμών που ενδεχομένως έχει ή δεν έχει κάνει, είναι κακοήθης. Δεν μπορεί επιτέλους η συκοφαντία και η βιαιότητα στην πολιτική μας ζωή να ξεφεύγει αβρόχοις ποσί».

Μιλώντας στο Βήμα fm ο κ. Πάγκαλος έκανε λόγο για αναιδέστατη και ηλίθια αιτίαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- «αποδεικνύει πόσο εγκληματική συμμορία είναι».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου υποστήριξε πως «η ευθύνη του κ. Βενιζέλου είναι καθαρά πολιτική, για το ότι δεν διαχώρισε τη νομική διάσταση που έδωσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης, από την πρακτική διάσταση του θέματος.

Όσο για τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Παπακωνσταντίνου στη δημόσια τηλεόραση, ο κ. Πάγκαλος, αφού σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε τους δικαστές», δήλωσε ότι αδυνατεί να κατανοήσει το χειρισμό της λίστας από τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

«Έπρεπε να την κατοχυρώσει κάνοντας τρία-τέσσερα αντίγραφα CD για να μην αλλοιώνονται και να τα βάλει σε σημεία που θα ήξερε ότι μπορεί να τα ψάξει και μετά να κινητοποιήσει όλες τις διαδικασίες, δηλ. τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου ώστε οι εξουσίες συντεταγμένα να αντιμετωπίσουν όπως μπορούσαν αυτό το ζήτημα», είπε ο κ. Πάγκαλος.

«Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τους δικαστές και η κυρία Στάη χθες άσκησε δικαστικά καθήκοντα και εξέτασε τον κ. Παπακωνσταντίνου για πραγματικά γεγονότα, τα οποία θα κρίνει το δικαστήριο», επεσήμανε ο κ. Πάγκαλος.