ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος σε Αναστασιάδη: Την προσοχή μας στις αλλαγές συσχετισμών

Βενιζέλος σε Αναστασιάδη: Την προσοχή μας στις αλλαγές συσχετισμών

Σε δήλωση προχώρησε ο Αντιπροέδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη.

«Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη μας συνδέει μακρά, ειλικρινής, φιλία και είχαμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε σήμερα μια συζήτηση που κάνουμε επί χρόνια για την πορεία του εθνικού θέματος, για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και για την οικονομική κρίση. Γιατί αυτό είναι που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή, ως κοινωνίες, ως λαούς , ως Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και γιατί η οικονομική κρίση, εκ των πραγμάτων, επηρεάζει και την εξωτερική πολιτική.

Όμως, τόσο η Ελληνική Δημοκρατία, όσο, το ίδιο φυσικά είμαι βέβαιος και η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλουμε να δηλώσουμε ότι η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να κάμψει σε τίποτα τα αντανακλαστικά μας και τις προτεραιότητές μας σε σχέση με την εξωτερική πολιτική, την προστασία της εθνικής ακεραιότητας και γενικότερα των εθνικών κυριαρχικών συμφερόντων.

Αλλά έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να αξιοποιήσουμε τους φυσικούς μας πόρους, να κρατάμε ενεργά τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και να έχουμε πλήρη αντίληψη των συσχετισμών που αλλάζουν διαρκώς γιατί η περιοχή γεννά νέα προβλήματα αλλά και νέες ευκαιρίες. Σας ευχαριστώ πολύ».