ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Σλαβική Διασπορά κατακρίνει τον Αντώνη Σαμαρά

Η Σλαβική Διασπορά κατακρίνει τον Αντώνη Σαμαρά

Η Σλαβική Διασπορά των Σκοπίων απέρριψε τους ισχυρισμούς του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά ότι η Ελλάδα είναι εποικοδομητική και δεν είναι τα Σκόπια.

«Παρά το γεγονός ότι η Ένωση της Σλαβικής Διασποράς, πιστεύει ότι δεν πρέπει να διαπραγματευθεί η κυβέρνηση το όνομα της Μακεδονίας, τα Σκόπια εντούτοις είναι πιο εποικοδομητικά στις διαπραγματεύσεις που γίνονται με την Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη.

Τις πραγματικές θέσεις του Σαμαρά τις είδαμε το 2008, στην ελληνική τηλεόραση, όταν είπε ότι τα Σκόπια, τελικά, θα διαιρεθούν μεταξύ της Μεγάλης Αλβανίας και της Μεγάλης Βουλγαρίας, και επομένως η Ελλάδα πρέπει να εργασθεί για την επίλυση της διαφωνίας και να επιβάλλει ένα όνομα στα Σκόπια.

Δεν νομίζω ότι αυτό ήταν εποικοδομητικό με το να προσθέτει φωτιά με εμβολές της Αλβανίας και της Βουλγαρίας στην ελληνική ατζέντα που θέλει να επιβάλλει ένα νέο όνομα στα Σκόπια», είπε ο πρόεδρος της Σλαβικής Διασποράς, Μέτο Κολόσκι.

Στη συνέχεια ο Κολόσκι σημειώνει ότι ο Σαμαράς απορρίπτει την έννοια της εξωτερικής πολιτικής της Υπάτου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον που αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον είπε ότι οι ηγέτες των Βαλκανίων πρέπει να δείξουν ενδιαφέρον για την περιοχή τους.

Τονίζει, επίσης, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφεύγει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, κάτι το οποίο επιζητά ο τελευταίος επί μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η Σλαβική Διασπορά των Σκοπίων καλεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αγνοήσει τις παρατηρήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού που θέτει όρους και να προσκαλέσει τα Σκόπια για ένταξη στο ΝΑΤΟ κατά τη σύνοδο κορυφής στη Βρετανία, το 2014, λέει ο Κολόσκι.