ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της Κοινωνικής Συμφωνίας

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της Κοινωνικής Συμφωνίας

Με την έγκριση της πολιτικής εισήγησης, ολοκληρώθηκαν - χθες το βράδυ - οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου της Κοινωνικής Συμφωνίας, το οποίο επανεξέλεξε την Λούκα Κατσέλη στη θέση της προέδρου του κόμματος.

Ειδικότερα στην απόφαση του συνεδρίου αναφέρεται - μεταξύ άλλων - ότι «δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για τη συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου δημοκρατικής ανατροπής της ασκούμενης πολιτικής. Ν' αποδομήσουμε την προπαγάνδα ότι η ακολουθούμενη πολιτική αποτελεί μονόδρομο και ότι δήθεν δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση».Σχετικά με το «προοδευτικό μέτωπο ανατροπής», για το οποίο έκανε λόγο στην εισήγηση της η κ. Κατσέλη, το κείμενο της απόφασης αναφέρει: «Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για μια ευρύτατη συμπαράταξη αριστερών, οικολογικών, σοσιαλιστικών και προοδευτικών δυνάμεων που προέρχονται από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, διαδρομές και βιώματα, που διατηρούν την αυτοτέλειά τους, αλλά ενώνουν τις δυνάμεις τους στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής συμφωνίας για την ανατροπή της ακολουθούμενης αδιέξοδης πολιτικής.Η συμπαράταξη αυτή θα ανατρέψει την στατική αριθμητική του χθες. Θα δώσει φωνή σε περιθωριοποιημένα στρώματα και πολιτική έκφραση σε μεσαία στρώματα που βιώνουν τη συμπίεση των εισοδημάτων τους, αλλά μένουν χωρίς πολιτική αντιπροσώπευση. Θα διευρύνει σημαντικά τη διαπραγματευτική μας δύναμη σε σχέση με τους πιστωτές μας. Γιατί επιτυχής έκβαση στις διαπραγματεύσεις θα υπάρξει μόνο αν οι πιστωτές μας γνωρίζουν πως, από την άλλη μεριά του τραπεζιού, υπάρχει μια αποφασισμένη ομάδα με ξεκάθαρη εντολή ανατροπής της ακολουθούμενης πολιτικής και ισχυρή λαϊκή στήριξη».

Εξάλλου, στην απόφαση δηλώνεται η δέσμευση της Κοινωνικής Συμφωνίας να συμβάλει «στην ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική ανασύνταξη της σοσιαλιστικής αριστεράς», καθώς και στη διαμόρφωση «ενός νέου αξιακού συστήματος για την πολιτική, την συλλογική δράση και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος». Όπως σημειώνεται, «η αξιοπιστία της πολιτικής αποτελεί προϋπόθεση για την εθνική ανασυγκρότηση και την έξοδο από τη κρίση» και «σε τελευταία ανάλυση και η αποτελεσματικότητα κάθε σχεδίου εξαρτάται από την αξιοπιστία των φορέων και των προσώπων που το εισηγούνται».

Ροή Ειδήσεων