ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Ανάγκη ουσιαστικής διερεύνησης της υπόθεσης των υποβρυχίων

ΚΚΕ: Ανάγκη ουσιαστικής διερεύνησης της υπόθεσης των υποβρυχίων

«Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια καταδικάζει την πολιτική ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της Ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και έχει θέσει ζήτημα συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για να διερευνηθούν αν υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για τις συμβάσεις για τα υποβρύχια, τη διάλυση των Ναυπηγείων κλπ.

Για αυτό και ψήφισε στη Βουλή υπέρ της πρότασης για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής που, με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, απορρίφθηκε» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος, για την υπόθεση των υποβρυχίων και της αποστολή της δικογραφίας στην Βουλή.

«Τα προβλήματα που αφορούν στη Ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και τα υποβρύχια αναδεικνύουν τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τις ευθύνες της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν» πρόσθεσε ο κ. Καραθανασόπουλος, καταλήγοντας «σχετικά με την αποστολή δικογραφίας στη Βουλή, για το θέμα των υποβρυχίων, το ΚΚΕ επαναφέρει τη θέση του για την ανάγκη ουσιαστικής διερεύνησης της υπόθεσης και σημειώνει ότι το έγκλημα σε βάρος της Ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και η υπόθεση των υποβρυχίων είναι διαρκές έγκλημα κατά του λαού που δεν μπορεί να παραγραφεί».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Φιάσκο για τον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση των υποβρυχίων