ΠΟΛΙΤΙΚΗ

FT: Γιάννης Βαρουφάκης... ο Έλληνας μποξέρ!

FT: Γιάννης Βαρουφάκης... ο Έλληνας μποξέρ!

Το προφίλ του νέου υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννη Βαρουφάκη, σκιαγραφούν οι Financial Times.

Η βρετανική εφημερίδα προχωράει μάλιστα ένα βήμα παραπέρα και χαρακτηρίζει τον Έλληνα υπουργό ως «πορτιέρη μποξέρ».

Ειδικότερα, με τη χαρακτηριστική περιγραφή «ένας μποξέρ της Αθήνας ετοιμάζεται για την οικονομική μάχη της Ελλάδας» η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για έναν ένθερμο και ενεργητικό υπουργό Οικονομικών, ο οποίος φορώντας μπλε ηλεκτρίκ μπλουζάκι και δερμάτινο μπουφάν περιόδευσε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με στόχο την επίτευξη deal για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι Financial Times, η εμφάνιση και η συμπεριφορά του Γ. Βαρουφάκη έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, καθώς εγείρει αντιφατικά συναισθήματα.

«Ορισμένοι σχολιαστές μόδας τον περιγράφουν ως πορτιέρη νυχτερινού μαγαζιού, ο οποίος προστατεύει το αφεντικό του, τον Αλέξη Τσίπρα», αναφέρουν οι Financial Times.

«Αμφότεροι άλλωστε, διαθέτουν χαρακτηριστικά τηλεοπτικών σταρ, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει με τον Sean Connery στο Dr No και ο Γιάννης Βαρουφάκης σαν τον μποξέρ στο Pulp Fiction του Quentin Tarantino (1994).

«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είναι σέξι» έγραψε ενδεικτικά στο Facebook η βουλευτής της Πορτογαλίας, Isabel Moreira, εκφράζοντας ανοιχτά τον... έρωτά της για τον Γ. Βαρουφάκη.

«Το casual ντύσιμο του Γ. Βαρουφάκη και των υπόλοιπων υπουργών δεν συνιστά απλά μία στιλιστική επιλογή. Είναι κοινή θέση στο ΣΥΡΙΖΑ» υπογραμμίζει ο Βρετανός αρθογράφος.

Σχετικές ειδήσεις