ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαστίγιο και… καρότο για την Ελλάδα από Φάιμαν

Μαστίγιο και… καρότο για την Ελλάδα από Φάιμαν

«Ενδιαφερόμαστε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να σταματήσει να τίθεται το ερώτημα "για πόσο θα μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη"», κατέστησε σαφές ο Βέρνερ Φάιμαν από τη Ρίγα, όπου νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

«Γνωρίζω ότι υπάρχουν ακόμα κάποια εμπόδια», συμπλήρωσε ωστόσο ο Αυστριακός Καγκελάριος, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη την Αθήνα μέσα στον Ιούνιο, χωρίς να έχει διευκρινιστεί η ακριβής ημερομηνία της.

Όπως μάλιστα ανέφερε ο κ. Φάιμαν, για την επίσκεψη αυτή συζήτησε και με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Θεσμών, έχει την εντύπωση πως «βρίσκονται σε ένα πολύ εντατικό στάδιο» και η επιθυμία του είναι «να μην υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά να επιτευχθεί μια σταθερότητα».

Σύμφωνα πάντως με τον Αυστριακό καγκελάριο, μια συνάντηση για το θέμα της Ελλάδας θα πρέπει να την αποφασίσει το ίδιο το Eurogroup, ενώ από την πλευρά της «η Αθήνα θα πρέπει να καταφέρει να εξαλείψει τις αντιξοότητες και να αξιοποιήσει τα χρήματα, με σαφείς συνταγές και με προγράμματα που έχουν συμφωνηθεί από κοινού και προς τούτο είναι απαραίτητη η γνωμοδότηση από τους υπουργούς Οικονομικών».

«Τίποτε δεν χαρίζεται», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός Καγκελάριος.

Σχετικές ειδήσεις