ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς καλεί Βενιζέλο και… Λοβέρδο για «ευρωπαϊκό μέτωπο»!

Σαμαράς καλεί Βενιζέλο και… Λοβέρδο για «ευρωπαϊκό μέτωπο»!

Επειδή ο πεινασμένος ονειρεύεται καρβέλια, επειδή η ένδεια οδηγεί σε... εμπνεύσεις, ο υπό προθεσμία αρχηγός της Ν.Δ. μηχανεύεται –μέσω των συνεργατών του- προτάσεις και ιδέες με μοναδικό σκοπό να ξεπεράσει το σκόπελο της οξύτατης εσωκομματικής αμφισβήτησης.

Απειλεί με αποχώρηση απ’ το ΠΑΣΟΚ ο Λοβέρδος αν χάσει απ’ τη Φώφη!

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι τις επόμενες μέρες ο Αντ. Σαμαράς πρόκειται να απευθύνει κάλεσμα σε Βενιζέλο, Λοβέρδο και Στ. Θεοδωράκη (ίσως και στο νέο πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θαν. Θεοχαρόπουλο) για να συγκροτήσουν ένα «ευρωπαϊκό μέτωπο» ώστε να αντιμετωπίσουν την κυβέρνηση Τσίπρα και να... γλιτώσουν τη χώρα απ’ τα «βράχια», όπου όπως αρέσκεται να λέει ο αρχηγός της Ν.Δ. οδηγεί την Ελλάδα.

Πρόκειται για μια έμπνευση που ζυμώνεται εδώ και βδομάδες στο επιτελείο Σαμαρά, ο οποίος βλέποντας την έντονη εσωκομματική αμφισβήτηση και τη δημοσκοπική κατρακύλα αναζητά εναγωνίως διέξοδο.

Τώρα, πάντα κατά τις πληροφορίες μας, θέλει να αξιοποιήσει το κρίσιμο σημείο όπου έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων. Και συζητά με τους συνεργάτες του το ενδεχόμενο να απευθύνει δημόσια την πρόταση για τη συγκρότηση του «ευρωπαϊκού μετώπου».

Ακριβώς γι’ αυτό καθημερινά σχεδόν μιλά για την ανάγκη «εθνικής συνεννόησης» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι την αρνείται, ώστε να έχει άλλοθι για το «προσκλητήριο» προς τις «ευρωπαϊκές δυνάμεις».
Ωστόσο ελάχιστες πιθανότητες συγκεντρώνει το επιχειρούμενο εγχείρημα.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, πως ο Στ. Θεοδωράκης θα αρνηθεί την πρόσκληση. Είναι πασιφανές, ότι ο αρχηγός του Ποταμιού δεν θέλει να μπει στο ίδιο «κάδρο» με εκπροσώπους του αλιού, φθαρμένου και καταδικασμένου πολιτικού προσωπικού.

Άρνηση θα εισπράξει και απ’ τη ΔΗΜΑΡ. Ο νέος πρόεδρος του κόμματος Θαν. Θεοχαρόπουλος δεν θέλει να ξεκινήσει την πορεία του επαναλαμβάνοντας πρόσφατες «αμαρτίες» που πληρώθηκαν ακριβά...
Απομένουν οι Βενιζέλος και Λοβέρδος.

Και οι δυο δεν είναι, όπως πληροφορούμαστε, κατ’ αρχήν αντίθετοι. Βλέπουν με θετικό μάτι την ανάληψη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. Ειδικά ο Βενιζέλος, ο οποίος αναζητά ρόλο μετά την αποχώρησή του απ’ την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σε τέτοιες πρωτοβουλίες νομίζει ότι μπορεί να έχει... μελλοντικό ηγετικό ρόλο!

Το ίδιο κι ο Λοβέρδος, ωστόσο το πρόβλημά του είναι ότι το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν προσφέρεται για τη συγκρότηση τέτοιων μετώπων, που το έχουν οδηγήσει στη διάλυση. Αλλά ειδικά ο Λοβέρδος έχει να αντιμετωπίσει και τον –υπαρκτό- κίνδυνο να χάσει απ’ τη Φώφη Γεννηματά στη μάχη για τη διαδοχή Βενιζέλου.
Ωστόσο πληροφορίες από συνεργάτες του αναφέρουν, ότι ο Λοβέρδος απειλεί με αποχώρηση απ’ το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση ήττας απ’ τη Φώφη!
Οπότε, όλα είναι ανοιχτά...

Σχετικές ειδήσεις