Το δραματικό δίλημμα της Κυβερνητικής Επιτροπής

NEWSBOMB

Το δραματικό δίλημμα της Κυβερνητικής Επιτροπής
Δραματικές αποφάσεις αναμένεται να λάβει η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα υπό τον πρωθυπουργό...

Δραματικές αποφάσεις αναμένεται να λάβει η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα υπό τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης.

Θεωρείται βέβαιο ότι το κυβερνητικό επιτελείο θα πάρει σκληρά αντικοινωνικά μέτρα, με κυρίαρχο αυτό της δραματικής μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 100.000 μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Υπό το βάρος των εξελίξεων, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και το σενάριο κήρυξης πρόωρων εκλογών.

Αν και υπήρξε έντονη φημολογία για διάγγελμα Παπανδρέου μετά το πέρας της Κυβερνητικής Επιτροπής, εντούτοις αυτό θα γίνει από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Για να είμαστε ακριβείς επίσημες ανακοινώσεις, καθώς διάγγελμα απευθύνει μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το ερώτημα που ταλανίζει τον πρωθυπουργό είναι αν μπορεί να ανταπεξέλθει μόνος του στις απαιτήσεις των δανειστών ή αν θα αποφασίσει να απευθύνει πρόσκληση συγκυβέρνησης.

Όπως και να έχει το πράγμα, ανακοινώσεις μετά το πέρας της Κυβερνητικής Επιτροπής θα υπάρξουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, τα μέτρα που θα ληφθούν είναι διόρθωση συντάξεων ΟΤΕ και ΝΑΤ, επέκταση της εφεδρείας σε ορισμένου και αορίστου χρόνου συμβάσεις στον κλειστό δημόσιο τομέα, καθώς και άμεσες συγχωνεύσεις επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης: Συνεδριάζει εκτάκτως η κυβερνητική επιτροπή

Πώς ο Βενιζέλος έπεισε τον Γιώργο να επιστρέψει

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved