ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με έριδες η συνεδρίαση της κυβερνητικής

Με έριδες η συνεδρίαση της κυβερνητικής

Με γκρίνιες και αντιπαραθέσεις σημαδεύτηκε η σημερινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, κάτι που ανάγκασε τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο να λειτουργήσει σε ρόλο πυροσβέστη, επιχειρώντας να σταματήσει το κλίμα που είχε διαμορφωθεί.

Αρχικά, η απουσία των δύο αντιπροέδρων της ΝΔ από τη συνεδρίαση, καίτοι ήταν πλήρως δικαιολογημένη, έγινε αντικείμενο σχολιασμού της Άννας Διαμαντοπούλου και του Δημήτρη Ρέππα, με την πρώτη να δηλώνει ότι «δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι» και τον δεύτερο να αφήνει αιχμές για αποστασιοποίηση.

«Θα πρέπει να δείχνουμε δημοσίως εικόνα συνοχής», ήταν η παρέμβαση του πρωθυπουργού. Άλλωστε, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν μετείχε στη σύσκεψη λόγω της Συνόδου των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες και ο Σταύρος Δήμας βρίσκεται στη Γερμανία ενώ και οι δύο, αναφέρουν οι πηγές, είχαν ενημερώσει το γραφείο του πρωθυπουργού.

Βορίδης κατά Ραγκούση και Παπουτσή

Μια άλλη εστία αντιπαράθεσης αφορούσε το μέτωπο των ταξί. Ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης με ενόχληση αναφέρθηκε στον προκάτοχό του, Γιάννη Ραγκούση, διερωτώμενος γιατί μιλά για τα ταξί, όταν πλέον δεν υπάγονται στην αρμοδιότητά του.

Στη συνέχεια, ο κ. Βορίδης αντιπαρατέθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, σχετικά με τη ναυτιλία.

«Δεν ήρθαμε να κάνουμε διαλογική συζήτηση», παρενέβη ο κ. Παπαδήμος, που ζήτησε από κάθε υπουργό να μιλά για τα θέματα της αρμοδιότητάς του.