ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O Μέσι «σκότωσε» το… γειτονάκι του

O Μέσι «σκότωσε» το… γειτονάκι του

Ο 36χρονος σούπερ σταρ και ο τερματοφύλακας του Εκουαδόρ, γεννήθηκαν στην ίδια γειτονιά και γνωρίζονται από παιδιά.

Ο Ερνάν Γκαλίντες είναι ο τερματοφύλακας του Εκουαδόρ. Αυτός που είδε τον Λιονέλ Μέσι να του στέλνει την μπάλα σε σημείο που δεν μπορούσε να αντιδράσει με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ. Η Αργεντινή νίκησε κι ο Γκαλίντες έγινε ακόμη ένας πορτιέρε που μάζεψε την μπάλα απ’ τα δίχτυα του, λόγω του Μέσι.

Όμως ο συγκεκριμένος είναι κάτι περισσότερο. Ο τερματοφύλακας του Εκουαδόρ είναι μεγαλωμένος στο Ροζάριο της Αργεντινής. Το σπίτι του, δίπλα σε αυτό της οικογένειας Μέσι. Γεννημένος το 1987, όπως ακριβώς και ο σούπερ σταρ της Ίντερ Μαϊάμι που έφτασε τα 65 γκολ με φάουλ, όσα είχε στην καριέρα του και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Μέσι και Γκαλίντες, δεν είναι απλά γνωστοί. Μεγάλωσαν δίπλα-δίπλα. Γειτονάκια, με αρκετές κόντρες όταν ήταν παιδιά, ίδια ηλικία. Ο ένας τερματοφύλακας στο Εκουαδόρ, ο άλλος ο κορυφαίος του πλανήτη. Στο τέλος του αγώνα, αγκαλιάστηκαν, αντάλλαξαν φανέλα και χαμογέλασαν. Μεγάλωσαν, ολοκληρώνουν την καριέρα τους, με τον καθένα να εκπλήρωσε το όνειρό του. Σε εντελώς διαφορετική κλίμακα φυσικά.