Ο Αντώνης Ρέμος «Καλλιτέχνης για την Ελπίδα 2018-2020» (pics)

Newsroom Newsroom

Ο Αντώνης Ρέμος «Καλλιτέχνης για την Ελπίδα 2018-2020» (pics)

Στο τιμητικό «κλαμπ» των 180 καλλιτεχνών που έχουν ενώσει εδώ και 27 χρόνια τις δυνάμεις τους με το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» έγινε μέλος –κι επισήμως- από σήμερα (03/11/2017) ο Αντώνης Ρέμος, σημειώνοντας μάλιστα και μία πρωτιά.

Ο Αντώνης Ρέμος γίνεται ο πρώτος «Καλλιτέχνης για την Ελπίδα» (Artist for Hope). Πρόκειται για ένα νέο τίτλο, τον οποίο καθιερώνει φέτος ο Σύλλογος και θα δίνεται για δύο χρόνια σε διακεκριμένους καλλιτέχνες με χάρισμα, πρόθεση και δυναμική να προωθούν τα ιδεώδη και τους σκοπούς της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και να ευαισθητοποιούν την κοινωνία σε θέματα που αφορούν αιματολογικά και ογκολογικά νοσήματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Η Πρόεδρος των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, καλωσορίζοντας τον Αντώνη Ρέμο και τη σύζυγό του Υβόννη Μπόσνιακ στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων χαρακτήρισε πολύ σημαντική και συμβολική για το Σύλλογο τη σημερινή μέρα και στη σύντομη ομιλία της αναφέρθηκε στη συγκινητική και αθόρυβη προσφορά του καλλιτέχνη στον αγώνα του Συλλόγου εδώ και πολλά χρόνια:

«Σήμερα, είπε μεταξύ άλλων η κυρία Βαρδινογιάννη, τιμάμε έναν σπουδαίο Έλληνα καλλιτέχνη τον Αντώνη Ρέμο! Έναν άνθρωπο ταλαντούχο, προικισμένο, αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους, που μεσουρανεί στη μουσική σκηνή της Ελλάδος για περισσότερο από δύο δεκαετίες με τεράστιες επιτυχίες… Η παρουσία του Αντώνη Ρέμου και όλων εσάς σήμερα στο Νοσοκομείο μας, δίνει μεγάλη χαρά και ενθάρρυνση σε ολόκληρη την οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ, στα παιδιά και τους γονείς τους, στα μέλη μας, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου. Ο χώρος αυτός αποτελεί το ορμητήριο του αγώνα μας κατά του παιδικού καρκίνου. Ενός αγώνα που φέτος συμπληρώνει 27 χρόνια διαρκούς προσπάθειας, μεγάλων στόχων, βημάτων μπροστά, που άλλαξαν τα δεδομένα της υγείας στη χώρα μας στο τόσο δύσκολο και ευαίσθητο κομμάτι της το οποίο αφορά τα παιδιά… Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά που στον αγώνα μας αυτό έχει στρατευτεί ο Αντώνης Ρέμος».

Η κυρία Βαρδινογιάννη διηγήθηκε, μάλιστα, ένα συγκινητικό περιστατικό, πριν από πολλά χρόνια, όταν ο Αντώνης Ρέμος ηχογράφησε ένα τραγούδι μαζί με ένα κοριτσάκι που φιλοξενούνταν στον Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

«Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που δεν ξεχνώ ποτέ είναι η ηχογράφηση που έκανε πριν πολλά χρόνια με ένα κοριτσάκι του Ξενώνα μας, την Χριστίνα από την Πρέβεζα, που τώρα έχει γίνει καλά και έχει δημιουργήσει τη δική της οικογένεια, η οποία τότε στις δύσκολες στιγμές που περνούσε είχε ζητήσει να ηχογραφήσει ένα τραγούδι τραγουδώντας το μαζί με τον Αντώνη. Και αυτός αμέσως δέχτηκε και η ηχογράφηση έγινε, δίνοντας στη Χριστίνα απέραντη χαρά και δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα της. Έναν αγώνα στον οποίο νίκησε!».

Τέλος, η κυρία Βαρδινογιάννη επισήμανε τη συμβολή του Αντώνη Ρέμου στην προσπάθεια για ευαισθητοποίηση των εθελοντών δοτών μυελού των οστών, μέσα από τις συναυλίες του, αλλά και τη συνεργασία του με τη Μαιευτική Κλινική ΡΕΑ, η οποία είναι συνεργαζόμενο κέντρο με το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Μάλιστα, έχει γίνει και ο ίδιος εθελοντής δότης, δίνοντας το παράδειγμα με τον πιο άμεσο τρόπο.

«Αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο του στο πλευρό μας και εκτιμώντας βαθιά την επιθυμία του να στηρίξει τον αγώνα μας, ο Σύλλογός μας ανακηρύσσει σήμερα τον Αντώνη Ρέμο "Καλλιτέχνη για την ΕΛΠΙΔΑ 2018-2020". Είναι τιμή και χαρά μας που ο Αντώνης Ρέμος αποδέχθηκε την πρότασή μας να είναι ο πρώτος "Καλλιτέχνης για την Ελπίδα" αναλαμβάνοντας στο πλευρό μας αυτόν τον επίσημο ρόλο που καθιερώνουμε, και συνδυάζοντας το έργο του με τους σκοπούς της ΕΛΠΙΔΑΣ για να μεταφέρει στην ελληνική κοινωνία το μήνυμα της στράτευσης και της προσφοράς για το άρρωστο παιδί. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της ΕΛΠΙΔΑΣ τον ευχαριστώ θερμά, πρώτα απ’ όλα για την μεγάλη του καρδιά, και του εύχομαι κάθε ευτυχία στην προσωπική του ζωή με την αγαπημένη του οικογένεια και πολλές ακόμα επιτυχίες στην καριέρα του. Αντώνη, καλώς όρισες στην οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ! Σε ευχαριστούμε!» είπε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Στη συνέχεια απένειμε στον Αντώνη Ρέμο το Δίπλωμα και την Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» καθώς και ένα αστέρι με το όνομά του για να το τοποθετήσει ο ίδιος στον «Τοίχο των Αστεριών» πλάι στα αστέρια εκείνων που στηρίζουν με την αγάπη και τη δράση τους τον αγώνα του Συλλόγου για τα παιδιά του. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους ενός δεύτερου τραγουδιού που είχε ηχογραφήσει το 2005 ο Αντώνης Ρέμος με τον μικρό Ανδρέα, ένα από τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

«Σας αξίζει και το όνομα Ελπίδα δίπλα από το Μαριάννα, το λέω όπως το νιώθω γιατί έχει γίνει συνώνυμο το όνομα Ελπίδα με το πρόσωπό σας» είπε συγκινημένος ο Αντώνης Ρέμος, παίρνοντας το λόγο.

«Αυτό το έργο που ξεκινήσατε το 1990, και με όλες αυτές τις προσπάθειες που καταβάλατε και με το έργο που φτιάξατε, γράψατε ιστορία και θα μείνετε στην ιστορία ως ένας άνθρωπος, όπως και πολλοί άλλοι που έβαλαν ένα λιθαράκι σ’ αυτόν τον τόπο, που έσωσε έναν μεγάλο αριθμό παιδιών που χωρίς εσάς δεν θα υπήρχαν. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα!».

Ο Αντώνης Ρέμος μίλησε για πώς σκέφτεται τώρα που απέκτησε παιδί, «γιατί ξαφνικά έρχονται όλα αυτά τα άγχη και καμιά φορά συμβαίνει κάτι στην ζωή σου που πρέπει να το αντιμετωπίσεις και χάνεις τη δύναμη σου… Όσο δυνατός κι αν είσαι, όσα χρήματα κι αν έχεις, όση προβολή και αν έχεις… Έρχεσαι και ισοπεδώνεσαι γιατί η μοίρα σου παίζει ένα παιχνίδι και σε φέρνει σε μια κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσεις ως γονιός, και είναι για σένα πρωτόγνωρο και δεν ξέρεις πώς…Τέτοιες περιπτώσεις έχω πολλές να σκεφτώ και λέω τελικά ότι η αγάπη που σου δίνει ένα παιδί αξίζει τον κόπο να παλέψεις αυτό που θα σου φέρει η ζωή και σ’ αυτόν τον αγώνα πραγματικά χρειαζόμαστε ανθρώπους να μας βοηθήσουν και η βοήθεια έρχεται εκεί που δεν την περιμένεις…».

Κατέληξε λέγοντας: «Συνεχίζω ως στρατιώτης σ’ αυτόν τον αγώνα του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ. Θα συνεχίσω να ενημερώνω τον κόσμο που ακόμα βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο ενημέρωσης για το τι σημαίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών. Μέσα από τη μουσική μου, μέσα από τις συναυλίες, τις εκδηλώσεις θα παροτρύνω τους φίλους μου, τα παιδιά αυτά που με αγαπούν και θα τους λέω ότι μόνο ευλογία έχετε να πάρετε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που μου δίνετε αυτή την ευλογία να συμμετάσχω ακόμα πιο ενεργά ακόμα πιο δραστήρια στον αγώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ και υπόσχομαι ότι και δημόσια και ιδιωτικά εγώ θα είμαι πιστός στρατιώτης σ’ αυτόν τον αγώνα για να σώσουμε όσα περισσότερα παιδιά μπορούμε!».

Μετά την εκδήλωση ο Αντώνης Ρέμος και η Υβόννη Μπόσνιακ επισκέφτηκαν τους μικρούς ασθενείς της Μονάδας στα δωμάτιά τους, κουβέντιασαν μαζί τους και με τους γονείς και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Στην τιμητική εκδήλωση για τον Αντώνη Ρέμο παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας, η Υποδιοικητής κυρία Άννα Ζωηρού, ο Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, Δρ. Στέλιος Γραφάκος, και μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» οι κυρίες: Μελίνα Δασκαλάκη, Τζωρτζίνα Έλληνα, Αθανασία Μαρινάκη, Αλίνα Μινέττα, Αικατερίνη Μεταξωτού, Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη, Αφροδίτη Πλακιωτάκη, Ντίνα Πριτσιβέλη, Ελένη Σαμαρά Κωνσταντακάτου, Χριστίνα Τσατσάκη, Βίκυ Φιλίππου και Ντόρα Ψαλτοπούλου Δημοπούλου. Το Μαιευτήριο ΡΕΑ στην εκδήλωση εκπροσώπησε ο καθηγητής Παναγιώτης Αποστολακόπουλος. Επίσης παραβρέθηκαν ο παραγωγός του Αντώνη Ρέμου, κύριος Γιώργος Κυβέλος, και η φίλη του Αντώνη Ρέμου και της Υβόννης Μπόσνιακ, κυρία Παυλίνα Κωσταγιού.

Δείτε τις φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Επιμέλεια: Διονυσία Προκόπη

Ο Αντώνης Ρέμος «Καλλιτέχνης για την Ελπίδα 2018-2020»
01
Ο Αντώνης Ρέμος «Καλλιτέχνης για την Ελπίδα 2018-2020»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved