ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Φαρσοκωμωδία

Φαρσοκωμωδία

Δηλαδή, δεν ντρέπονται λιγάκι; Δεν καταλαβαίνουν ότι έξω από το μικρό τους κύκλο, τον καλά φυλαγμένο από αστυνομικούς που τους πληρώνουμε εσείς κι εγώ, ο κόσμος πεινάει; Και πως, την ώρα που ο άλλος πεινάει, το να παίζεις τη φαρσοκωμωδία σου από το βήμα της Βουλής μπορεί να είναι κι επικίνδυνο; Γιατί, μπορεί εσύ να πηγαίνεις –κύριε βουλευτά- στο σπίτι σου και να κορδώνεσαι στη γυναίκα σου, λέγοντας «τους τα είπα εγώ», αλλά ο άλλος που σε βλέπει από την τηλεόραση δε γελάει καθόλου. (Και, βέβαια, το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες βουλευτές που, με απόλυτα ανάλογο ύφος, πηγαίνουν το βραδύ σπίτι, στους άντρες τους).

Αλλά, βέβαια, αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ είναι το κόλπο ορισμένων –ή και όλων- τους. Να στρέψουν το ενδιαφέρον μας στο τσίρκο. Να τους λοιδορήσουμε, να γελάσουμε μαζί τους, να πούμε «κοίτα, ρε, πώς την κατάντησαν την καημένη τη Βουλή», ακόμη και να θυμώσουμε και να τους βρίσουμε. Γιατί, ακόμη και αυτό τους συμφέρει, καθώς στρέφει την προσοχή μας μακριά από την ουσία.

Διότι, γι’ αυτούς, είναι καλύτερα να διασκεδάζουμε με τις γελοιότητές τους από το να οργιζόμαστε με το πραγματικό έγκλημά τους. Ποιο είναι το έγκλημα; Το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι ψήφισαν τα σκληρότερα μέτρα στην ελληνική Ιστορία, το ότι θα κάνουν τη ζωή μας πιο κόλαση από ό,τι ήδη είναι, το ότι καταδικάζουν σε θάνατο ολόκληρα τμήματα του ελληνικού λαού, απλά και μόνο επειδή αυτές τις εντολές έλαβαν από τους δανειστές μας. Όχι γιατί πραγματικά πιστεύουν ότι, έτσι, θα βγούμε από το αδιέξοδο, θα σωθεί η οικονομία και οι ζωές μας, θα επανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Όχι, αυτό δεν το πιστεύει κανείς. Ακόμη και οι ίδιοι οι δανειστές μας ομολογούν ότι τα μνημόνια χειροτερεύουν την κατάσταση, αντί να τη βελτιώνουν. Απλά αυτοί οι άνθρωποι εκεί στη Βουλή έχουν αποφασίσει να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ξένων και να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό που τους εξέλεγξε. Γιατί; Κάποιοι, ίσως, επειδή νομίζουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή. Κάποιοι άλλοι, ίσως, με αντάλλαγμα –όταν όλο αυτό θα καταρρεύσει πάνω μας- μια ασφαλή πτήση σε μια χώρα του εξωτερικού. Εκεί που έχουν και τα λεφτά τους, δηλαδή.

Και η κοροϊδία… στα μούτρα μας. Πριν αποσπάσουν την ψήφο που απαιτούσαν οι δανειστές μας, μας έλεγαν ότι αν δεν πάρουμε τη δόση θα πεινάσουμε και πως στις 16 Νοεμβρίου τελειώνει και το τελευταίο ευρώ από τα κρατικά ταμεία. Και να που την ψήφο τη δώσανε, τα μέτρα τα πήρανε, τη δόση ακόμη την περιμένουνε και η 16η Νοεμβρίου ήρθε. Και τώρα; Τι; Τώρα, που αποδεικνύεται περίτρανα το ξεκάθαρο ψέμα τους, σιγά μην χαλάσουν τη ζαχαρένια τους. Μας σκάνε ένα χαμόγελο (τι έχει ο κόσμος και χαμο-γελά, πατέρα;) και πάνε στο επόμενο. Ψέμα.

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάνε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάνε στη σελίδα του blog στο twitter!

gchristof-yahoo1
  • Αν θέλεις να λαμβάνεις ενημέρωση για κάθε νέο δημοσίευμα του blog επικοινώνησε με το