Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Αλβανία: Το ΝΑΤΟ θα συνεργασθεί κατά του ISIS στη Συρία

Αλβανία: Το ΝΑΤΟ θα συνεργασθεί κατά του ISIS στη Συρία

Μετά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εαρινής συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, στα Τίρανα, ο πρόεδρος Μάικελ Τέρνερ (Michael Turner),, ο γενικός γραμματέας της Συνέλευσης Ντέιβιντ Χόμπς,(David Hobbs), και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Αλβανία, Παντελί Μάικο (Pandeli Majko), έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στην ερώτηση εάν «υπάρχει σχέδιο για αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στη Συρία;» ο Τέρνερ τόνισε ότι «πρωτεύον στοιχείο είναι η καταπολέμηση του ISIS και η διαφύλαξη της σταθερότητας. Το ISIS πρέπει να ηττηθεί είναι ένα κύριο θέμα για εμάς. Οι επιθέσεις στην Ευρώπη δίνουν τη διεθνή φύση της απειλής. Το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί του θα συνεργασθούν για το θέμα αυτό», ήταν η απάντησή του.

Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η μετανάστευση, οι καταστάσεις που επικρατούν τόσο στη Συρία, όσο και στη Λιβύη καθώς και άλλα περιφερειακά θέματα, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σχετικές ειδήσεις