_ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ

Η ντροπή των πολιτικών

Η ντροπή των πολιτικών

Είναι πραγματικά συγκλονιστική η συμμετοχή των επισκεπτών του newsbomb.gr για το θέμα που έχουμε βάλει προς δημόσια συζήτηση από την περασμένη Δευτέρα.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα


Μιλάμε για την κατάργηση των νόμων προστασίας των πολιτικών (ασυλία, παραγραφή αδικημάτων τους) στη γενική μας πρόταση για ένα νέο πολιτικό σύστημα.

Οι Έλληνες πολίτες στο σύνολό τους βράζουν γι' αυτή την ασπίδα προστασίας που έχουν χτίσει οι ίδιοι οι πολιτικοί με τους νόμους που έχουν ψηφίσει και όλοι όσοι μας στέλνουν τις απόψεις τους μιλάνε πια για μία ντροπή των πολιτικών.

Με κάτι τέτοιους νόμους διάφοροι υπουργοί και βουλευτές, ακόμη και πρωθυπουργοί, που είναι ανακατεμένοι σε σκάνδαλα, τους βρήκαμε ανοιχτούς σε υποθέσεις όπως η Siemens και τα ομόλογα, τους βρήκαμε όπως λέει ο λαός «με την κλεμμένη γίδα στον ώμο», τους είδαμε να δέρνουν στις τηλεοράσεις και να βρίζουν θεσμούς, συνεχίζουν ανέγγιχτοι το... πολιτικό τους έργο.

Δεν ντρέπονται; Ρωτάνε πολλοί από τους φίλους του newsbomb.gr που μας στέλνουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Όχι δεν ντρέπονται, αφού τους βολεύει όλη αυτή η ασυλία και η προστασία των νόμων τους.

Για μας όμως, το όνειρο για ένα υγιές πολιτικό σύστημα δεν θα σβήσει. Γιατί δεν μας αξίζουν τέτοιοι πολιτικοί (και φυσικά δεν εννοώ όλους) που αρπάζουν την ψήφο μας για να «τα αρπάξουν» μετά και σε όλη τους τη ζωή να μένουν στο απυρόβλητο τραγανίζοντας αυτά που έκλεψαν.