ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κρήτη: Στο «σκαμνί» για την υπόθεση Δουρουντάκη - Είχε βρεθεί θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητό του

Κρήτη: Στο «σκαμνί» για την υπόθεση Δουρουντάκη - Είχε βρεθεί θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητό του
Ο 70χρονος εντοπίστηκε νεκρός και θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητό του σε λάκκο κοντά στον Αλικιανό Χανίων
cretalive.gr

Ο 70χρονος κτηνοτρόφος Παντελής Δουρουντάκης, εξαφανίστηκε πέρυσι τον Μάρτιο και εντοπίστηκε τον Ιούνιο, νεκρός και θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητό του σε λάκκο κοντά στον Αλικιανό.

Από τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για την υπόθεση, ο 45χρονος ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να σκοτώσει τον 70χρονο για να μην τον πυροβολήσει εκείνος, καθώς πήγε στο εργοτάξιο τους οπλισμένος.

Με αυτό το αυτοκίνητο βάφτηκε νεκρός ο 70χρονοςzarpanews.gr

Μέσα στο θαμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα πιστόλι. Για τον αδερφό του είπε ότι δεν ήξερε τίποτα αν και η ΕΛΑΣ πιστεύει ότι μετά την ανθρωποκτονία υπήρχε εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ωστόσο οι δικαστικές Αρχές έκριναν ότι με βάση τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους δεν προκύπτει η εμπλοκή του 40χρονου στην ανθρωποκτονία και έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η κατηγορία που έχει απαγγελθεί στον 45χρονο είναι για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ ο 40χρονος καθώς και ένα ακόμη άτομο - ιδιοκτήτη του χωραφιού όπου βρέθηκε η σορός - κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία.

Το χρονικό

Ήταν 7 Μαρτίου 2018, όταν εξαφανίστηκε ο Παντελής Δουρουντάκης.

Για τον εντοπισμό του υπήρξε από την πρώτη στιγμή τεράστια κινητοποίηση από την Αστυνομία, το Λιμενικό, την ΕΜΑΚ, ειδικές δυνάμεις των σωμάτων ασφαλείας και από κατοίκους της περιοχής, στην οποία είχε δώσει για τελευταία φορά το στίγμα του.

Την ημέρα της εξαφάνισής του έφυγε από το σπίτι του για να φροντίσει το κοπάδι των αιγοπροβάτων του. Αργά τη νύχτα, και αφού η σύζυγός του προσπαθούσε μάταια να επικοινωνήσει μαζί του, ενημερώθηκε η Αστυνομία.

xania-exafanisi2.jpg
Ο 44χρονος ομολόγησε ότι σκότωσε τον Παντελή Δουρουντάκηneakriti.gr

Οι συνεχείς διαπληκτισμοί και το «ραντεβού» του 70χρονου κτηνοτρόφου, Παντελή Δουρουντάκη, με τον 44χρονο ιδιοκτήτη του λατομείου, Γιάννη Χατζηδάκη, οδήγησαν σε ένα έγκλημα που συγκλόνισε ολόκληρο το πανελλήνιο.

Ο 44χρονος ομολόγησε ότι σκότωσε τον Παντελή Δουρουντάκη μετά από επεισόδιο σε χώρο ιδιοκτησίας του στην περιοχή των Σφακίων.

Ισχυρίστηκε ότι ο 70χρονος πήγε στο λατομείο των δύο αδελφών και τον απείλησε. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, το θύμα είχε προχωρήσει σε καταγγελία εις βάρος τους σε υπηρεσίες των Χανίων. Μετά από διαπληκτισμό, ο μεγαλύτερος αδελφός φέρεται να σκότωσε τον ηλικιωμένο.

Στη συνέχεια και θέλοντας να εξαφανίσει κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο, φόρτωσε το αυτοκίνητο τού ηλικιωμένου μαζί με το πτώμα σε φορτηγό με μπάζα και τα μετέφερε σε μάντρα στην περιοχή μεταξύ Αγιάς και Αλικιανού.

Οι αστυνομικές Αρχές των Χανίων είχαν φτάσει ένα βήμα πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης, από τις πρώτες κιόλας μέρες της εξαφάνισης του Παντελή Δουρουντάκη.

xania-exafanisi7.jpg
Ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης βρέθηκε έναν μήνα μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή τουneakriti.gr

Είχαν εντοπίσει το σημείο στο οποίο βρισκόταν θαμμένο το θύμα αλλά και το αυτοκίνητο του, σκάβοντας όμως σε μικρότερο βάθος.

Οι κατηγορούμενοι με εκσκαφέα άνοιξαν έναν λάκκο στον οποίο απέρριψαν το πτώμα, το κάλυψαν με χώμα και ένα μέτρο πιο πάνω έθαψαν το αυτοκίνητο, το οποίο επίσης κάλυψαν με χωματουργικά υλικά. Αυτό που εξαρχής κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών είναι ότι στη μάντρα υπήρχε μια μικρή έκταση καλυμμένη με πυρηνόξυλο.

Με πληροφορίες από cretalive.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τζόκερ: Είναι πολλά τα εκατομμύρια που περιμένουν τον τυχερό της Πέμπτης (19/09)

Αλλαγή ώρας 2019: Πότε γυρίζουν τα ρολόγια στη χειμερινή ώρα

Σχετικές ειδήσεις