ΕΛΛΑΔΑ

Χριστούγεννα 2019: Χρόνια πολλά και ευχές για όλους

Χριστούγεννα 2019: Χρόνια πολλά και ευχές για όλους
Φωτογραφία από Free-Photos από το Pixabay

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος, με χαρά και αγάπη - Οι μέρες των Χριστουγέννων ας μεταφέρουν την μαγεία τους στο σπίτι σας και οι ευχές όλων σας, ας γίνουν πραγματικότητα - Το Newsbomb.gr εύχεται σε όλους τους Έλληνες καλά Χριστούγεννα, με υγεία, αγάπη και χαρά για όλον τον κόσμο!

Όσο κι αν ορισμένοι προσπαθούν να αμαυρώσουν τα ήθη και τα έθιμα αυτού του τόπου, όσα χριστουγεννιάτικα δέντρα κι αν κάψουν, δεν θα καταφέρουν να σπείρουν την κακομοιριά και την μεμψιμοιρία στην ελληνική κοινωνία.

Δεν χωράει άλλο αυτός ο τόπος παθητική και μοιρολατρική αντιμετώπιση των γεγονότων με γκρίνια και παράπονα.

Μια κοινωνία με τόσες αντιθέσεις, σε τέλεια σύγχυση, που αιμορραγεί και πλέον φαίνεται. Δεν μπορεί να κρυφτεί με τίποτα. Έντονα πλέον τα σημάδια που γίνονται τραύματα μέρα με την ημέρα, μιας κατά βάση πολύπλευρης πνευματικής κρίσης.

Υπάρχει όμως μέσα σ’αυτήν την τεταμένη ατμόσφαιρα μια ευκαιρία ακόμη εφέτος να έρθουμε πιο κοντά στα Χριστούγεννα, να τα βιώσουμε πραγματικά. Μια κίνηση, ένα βλέμμα, ένα νεύμα σε όσους πάσχουν, αποτελεί την μέγιστη πράξη. Η συμπαράσταση στον διπλανό άνθρωπο, σε κάθε άνθρωπο, οδηγεί στα Χριστούγεννα.

Το μήνυμα των Χριστουγέννων δεν είναι μόνο θρησκευτικό. Είναι εξόχως κοινωνικό και έχει να κάνει με το δικαίωμα στην ελπίδα, το δικαίωμα στην χαρά, στην ευημερία, στην αγάπη, την αλληλοκατανόηση, σε μια εποχή που «ποτέ άλλοτε οι καρδιές των ανθρώπων δεν ήταν τόσο μακριά η μία από την άλλη, όσο είναι σήμερα».

Τα Χριστούγεννα είναι η αντίσταση στην μιζέρια που εδώ και χρόνια προσπαθεί να μας επιβάλλει το status quo της ψευτοδιανόησης.

«Τον Θεό δεν θα τον βρείτε μέσα στα βιβλία. Θα τον βρείτε αν έχετε τα μάτια στραμμένα στη γη, στο πεζοδρόμιο, εκεί όπου πονάει ο κόσμος», δήλωσε κάποτε ο συγγεραφέας Αντώνης Σαμαράκη σε μια συνέντευξή του.

Το μήνυμα των εορτών θα το βρείτε στα σπίτια σας, στις οικογένειές σας, στους ανθρώπους που σας αγαπούν και είναι δίπλα σας όχι μόνο στις λύπες, αλλά και στις χαρές σας.

Δώστε αγάπη απλόχερα και ανιδιοτελώς.

Το Newsbomb.gr εύχεται σε όλους ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ με ΥΓΕΙΑ.

Μην ξεχάσετε να δείτε τις ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΕΙΣ του 2019

Ανασκόπηση 2019: Η χρονιά που φεύγει μέσα από βίντεο, εικόνες και ρεπορτάζ - Με την ματιά του πιο έγκριτου site στην Ελλάδα, του Newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Τα γεγονότα που άφησαν το αποτύπωμά τους όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στην διεθνή σκηνή.

Πολλά από αυτά μας προκάλεσαν έκπληξη, άλλα μας στεναχώρησαν, άλλα μας εξόργισαν, άλλα μας έκαναν χαρούμενους.

Και για το 2019 το Newsbomb.gr καταγράφει με φωτογραφίες και ρεπορτάζ όλα τα μεγάλα γεγονότα ανα κατηγορία για να θυμηθούμε τι πρέπει να αφήσουμε πίσω και τι να πάρουμε μαζί μας από την χρονιά που φεύγει.

Μείνετε συντονισμένοι στο Newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Με ένα κλικ βλέπεις όλες τις ανασκοπήσεις στο yearinview.gr για το 2019