ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Ιανός: Η στιγμή που το Φισκάρδο πνίγεται στη λάσπη

Κακοκαιρία Ιανός: Η στιγμή που το Φισκάρδο πνίγεται στη λάσπη

Εικόνες βιβλικής καταστροφής.

Ο Ιανός σφυροκόπησε με μανία την Κεφαλονιά με το πανέμορφο και γραφικό Φισκάρδο να μην ξεφεύγει από την βιβλική καταστροφή που έπληξε τα Επτάνησα.

Στο βίντεο που δημοσίευσε το Kefalonia Press φαίνονται τα ορμητικά νερά να μπαίνουν στο χωριό του Φισκάρδου και να παρασέρνουν στο πέρασμά τους ό, τι βρίσκουν μπροστά τους.

Πλέον οι κάτοικοι του χωριού μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω του ο «Ιανός» με τα συνεργεία του Δήμουν να προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορει να σωθεί...

Κατολίσθηση στον Μύρτο

Την απόλυτη καταστροφή προκάλεσε στην Άσσο της Κεφαλονιάς, ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός», ενώ την ίδια ώρα στη διάσημη και πολυβραβευμένη παραλία του Μύρτου σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

Όλο το χωριό έχει βυθιστεί κάτω από πέτρες και μπάζα που έχουν κατέβει από τα βουνά. Σπίτια, καταστήματα έχουν καταστραφεί, ενώ 40 με 50 αυτοκίνητα έχουν θαφτεί στην κυριολεξία.

Οι κάτοικοι απευθύνουν κραυγή αγωνίας ζητώντας την άμεση επέμβαση του κρατικού μηχανισμού για να τους στηρίξει. Οι περιουσίες τους χάθηκαν κάτω από τη λάσπη και ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους.

Πνίγηκε Φισκάρδο και Ληξούρι

Εικόνες καταστροφής στο Φισκάρδο. Κατά τη διάρκεια της νεροποντής οι δρόμοι του οικισμού μετατράπηκαν σε χειμάρρους παρασύροντας στο διάβα τους ακόμα και αυτοκίνητα.

Βομβαρδισμένο τόπο θυμίζει και το γραφικό Ληξούρι. Το πέρασμα οτυ κυκλώνα άφησε πίσω κατεστραμμένες κατοικίες και καταστήματα, καταπλακωμένα οχήματα και βυθισμένα σκάφη. Από τη μανία της φύσης δεν γλίτωσε ούτε το νεκροταφείο της κωμόπολης.

Στο νησί βρέθηκε την Κυριακή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να δει από κοντά την έκταση των ζημιών.

Ο κ. Χαρδαλιάς έλεγξε με το ελικόπτερο τις ζημιές που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» και στην συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με τους φορείς του νησιού.

«Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά και για λίγα λόγια, ασχοληθήκαμε με λεπτομέρειες για ζητήματα που αφορούν την άμεση αποκατάσταση και την επιστροφή στην κανονικότητα για το νησί της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης» δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακολούθως αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη, όπου τόνισε ότι «λεπτομέρειες που αφορούν τα δίκτυα ηλεκτρισμού, στα δίκτυα της ύδρευσης, τα ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση των οδικών δικτύων ήταν στην βασική ατζέντα της συζήτησης μας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Αττική: Ποια σχολεία και καταστήματα είναι κλειστά - Τι ισχύει για Δημόσιο και ΜΜΜ