ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Οι φλόγες έφτασαν στη Σταμάτα – Καίγονται σπίτια σε Πευκόφυτο, Ιπποκράτειο Πολιτεία

Φωτιά ΤΩΡΑ: Οι φλόγες έφτασαν στη Σταμάτα – Καίγονται σπίτια σε Πευκόφυτο, Ιπποκράτειο Πολιτεία

Φωτιά ΤΩΡΑ: Η φονική πυρκαγιά τυλίγει την Αττική – Το βορειοανατολικό τμήμα είναι παραδομένο στις φλόγες την ώρα που οι άνεμοι ενισχύονται – Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει το πύρινο μέτωπο – Γλύφει σπίτια στη Σταμάτα η πυρκαγιά

Η Ελλάδα καίγεται! Η πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ασύμμετρη απειλή που είναι αδύνατον να ελεγχθεί από κάθε δύναμη.

Η μεγάλη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, η 6η Αυγούστου, βρήκε δυστυχώς την Ελλάδα σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, με πύρινα μέτωπα από τη Δυτική Μακεδονία, τη Φωκίδα και την Εύβοια, μέχρι την Αττική, την Ηλεία και τη Μεσσηνία.

Η μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, που αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (05/08), μαίνεται ανεξέλεγκτη για δεύτερο 24ωρο, κατακαίγοντας το σημαντικότερο ίσως πνεύμονα πρασίνου της Αττικής. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης, η μεγάλη πυρκαγιά έχει διασπαστεί σε διάφορα μέτωπα. Παράλληλα, οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης, προκαλώντας συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Τα κύρια μέτωπα εντοπίζονται σε Αφίδνες, Κρυονέρι και Ιπποκράτειο Πολιτεία όπου καίγονται σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα, ενώ μεγάλη μάχη δίνεται για να σωθούν τα σπίτια στο Πευκόφυτο.

Δυστυχώς, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάθε άλλο παρά αισιοδοξία προκαλούν, μιας και προβλέπουν ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων που μπορεί να αγγίξουν τα 8 μποφόρ τοπικά.

Λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα, η φωτιά έφτασε μέχρι τη Σταμάτα Αττικής, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικίες.

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται παντού, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει και η παροχή νερού, με την ΕΥΔΑΠ να καλεί τους καταναλωτές να δείξουν σύνεση στην κατανάλωση.

Τραγωδία με 38χρονο εθελοντή νεκρό

Τραγωδία σημειώθηκε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία που δοκιμάζεται τα τελευταία 24ωρα από τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην βορειοανατολική Αττική.

Δυστυχώς, ένας 38χρονος, κάτοικος της Ιπποκρατείου Πολιτείας, που συμμετείχε στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς έχασε τη ζωή του, από χτύπημα μετά από πτώση στύλου της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του νοσοκομείου ΚΑΤ παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον επαναφέρουν στη ζωή, ο 38χρονος δεν τα κατάφερε,

«Την 14:00 της σήμερον διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ κάτοικος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ηλικίας 38 ετών με κτύπημα στο κεφάλι με μη ανιχνεύσιμα ζωτικά σημεία, από πτώση στύλου της ΔΕΗ, σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης επί 70 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ: Συγκλονιστικές εικόνες - Δείτε την πυρκαγιά να «καταπίνει» τα πάντα