ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: Αυξημένη η ενδοοικογενειακή διασπορά - Νέα έκκληση για εμβολιασμό

Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: Αυξημένη η ενδοοικογενειακή διασπορά - Νέα έκκληση για εμβολιασμό

Κορονοϊός: Την ανάγκη να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες, ειδικά όσοι είναι άνω των 50 ετών, τόνισε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου. 

Η ίδια αναφέρθηκε αρχικά στον μεγάλο αριθμό τεστ κορονοϊού που γίνεται καθημερινά, εκφράζοντας προβληματισμό για την αύξηση των κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές.

Όπως τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου, παρατηρείται μία αύξηση κρουσμάτων αλλά και θανάτων στην ηλικιακή ομάδα 55 - 64 ετών, υπογραμμίζοντας ότι το επιδημιολογικό φορτίο σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο.

Σε ό,τι αφορά την εξάπλωση της πανδημίας στα παιδιά, η κυρία Παπαευαγγέλου γνωστοποίησε πως ένα στα τρία νέα κρούσματα αφορά σε παιδιά ηλικίας κάτω των 17 ετών, ενώ επεσήμανε ότι η ενδοοικογενειακή διασπορά έχει αυξηθεί.

Τα σχολεία αποτελούν τον καθρέφτη της εκάστοτε κοινότητας, το οποίο συνεπάγεται ότι σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη (Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), υπάρχουν αυξημένα κρούσματα Covid 19 στις σχολικές μονάδες, είπε η καθηγήτρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη για βιτριόλι: «Έκρηξη« της οικογένειας για την Έφη Κακαράντζουλα - «Σκύλα, μας διέλυσες»

Έφη Κακαράντζουλα σε Ιωάννα: «Εσύ γνωρίζεις γιατί σου έριξα το βιτριόλι»

The Bachelor: «Η Ακρόπολη τι χρώμα είναι; Μένει κανείς εκεί; Έχει παράθυρα;» (video)