ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2022 - Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχουμε την μεγαλύτερη μείωση ανεργίας στην Ευρώπη»

ΔΕΘ 2022 - Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχουμε την μεγαλύτερη μείωση ανεργίας στην Ευρώπη»

ΔΕΘ 2022 - Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός μίλησε για το κοινωνικό κράτος από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως η χώρα μας έχει παρουσιάσει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση ανεργίας στην Ευρώπη.

Από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε την πρόοδο του κοινωνικού κράτους τονίζοντας πως υπάρχει μεγάλη μείωση της ανεργίας.

Ο κύριος Μητσοτάκης έκανε έναν απολογισμό για τα όσα έχει καταφέρει η κυβέρνηση υπογραμμίζοντας το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού, των εκκρεμών συντάξεων αλλά και την μάχη με τον κορονοϊό.

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη μείωση ανεργίας στην Ευρώπη. Αν η έλλειψη εργασίας είναι η μέγιστη μορφή αδικίας, υπάρχουν και οι αδικίες μέσα στην εργασία. Σώσαμε θέσεις εργασίας τα χρόνια της πανδημίας. Αύξησε κατά 63 ευρώ το μήνα τον κατώτατο μισθό. Είναι μέτρα που συνδυαστικά με τις μικρότερες εισφορές και φοροελαφρύνσεις, ανακούφισαν το εισόδημα.

Αλλάζει το σκηνικό της παραγωγής. Χιλιάδες υπάλληλοι ελέγχουν τις υπερωρίες τους με την ψηφιακή κάρτα. Οι διακρίσεις είναι παρελθόν. Αντιμετωπίσαμε το άγος των εκκρεμών συντάξεων.

Η μάχη με τον Covid ήταν η αρχή της ανάταξης του ΕΣΥ. Οι ΜΕΘ υπερδιπλασιάστηκαν. Διορίστηκαν 18.000 γιατροί και υγειονομικοί. Τα προγράμματα των σχολείων εμπλουτίστηκαν με νέα μαθήματα. Σε όλη την Ελλάδα διπλασιάστηκαν τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία. Προσλήφθηκαν 24.700 μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

Ταυτόχρονα αναβαθμιζόταν και η επαγγελματική παιδεία. Και στα δύο απολύτως κρίσιμα μέτωπα για το κοινωνικό κράτος, η προσπάθειά μας πρέπει να είναι διαρκής. Παραμένει ανοιχτό το στοίχημα του Προσωπικού Γιατρού, με τη σειρά της η εκπαίδευση οφείλει να ενεργοποιήσει ταχύτερα τα νέα εργαλεία.

Τέταρτη προτεραιότητα, το ψηφιακό κράτος. Θα μπορούσα να σας το παρουσιάσω εύκολα με ένα κλικ στην οθόνη του κινητού σας. Ποιος από εσάς θα πίστευε ότι θα είχε ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό του».