ΕΛΛΑΔΑ

Στο Λονδίνο ο Νίκος Δένδιας – Συνεχίζει τις επαφές για θέματα Άμυνας

Στο Λονδίνο ο Νίκος Δένδιας – Συνεχίζει τις επαφές για θέματα Άμυνας

Νίκος Δένδιας: Ο υπουργός Άμυνας θα έχει σειρά συναντήσεων με Βρετανούς βουλευτές

Με τον βουλευτή και αρμόδιο θεμάτων ‘Άμυνας του Εργατικού Κόμματος, John Healey, όπως και με τη Βαρόνη Julie Smith of Newnham, αρμόδια των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στη Βουλή των Λόρδων για θέματα Άμυνας, θα συναντηθεί σήμερα στο Λονδίνο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας άνοιξε από χθες τις εργασίες του Ελληνο – Βρετανικού Συμποσίου 2023, με θέμα «Ενεργειακή Ασφάλεια και Βιωσιμότητα στην Ευρώπη». Ο κ. Δένδιας, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις παγκόσμιες προκλήσεις ασφαλείας, στον πόλεμο στην Ουκρανία και τις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς, που καταδικάζονται από τη διεθνή κοινότητα και τη χώρα μας. Ανέδειξε επίσης τον ρόλο της Ελλάδας ως κόμβου για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας μετέβη στο υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον νέο ομόλογό του Grant Shapps.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι είχαν μια «μακρά συνομιλία, κατ’ αρχάς για την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την εγκληματική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ». «Κάναμε», πρόσθεσε, «μια αμοιβαία ανάγνωση της σημερινής πραγματικότητας και επίσης συμφωνήσαμε για τη διαρκή ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων κατά την εξέλιξη αυτής της κατάστασης».

«Συζητήσαμε για την κατάσταση στην Ουκρανία, για τη στενή συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών μας και για την προσπάθεια να δημιουργήσουμε από κοινού ένα οικοσύστημα καινοτομίας, ώστε να ενισχυθεί η ελληνική αμυντική βιομηχανία και να υπάρχει μία στενότερη συνεργασία της με το ανάλογο οικοσύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου» επισήμανε.

«Προσβλέπω σε μία πάρα πολύ στενή συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας γνωστός, αξιόπιστος πάροχος ασφάλειας και νομίζω ότι μπορούμε να διδαχθούμε πολλά, ιδιαίτερα από τον μηχανισμό που έχει, απορρόφησης των διδαγμάτων από τον πόλεμο στην Ουκρανία» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ