ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΧΑΜΕΝΑ ΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Πολυχρονόπουλος: Ο «Άλλος Άνθρωπος» που τζόγαρε, άδειαζε αποθήκες και έκλεβε εργοδότες του

Κώστας Πολυχρονόπουλος: Ο «Άλλος Άνθρωπος» που τζόγαρε, άδειαζε αποθήκες και έκλεβε εργοδότες του

Κώστας Πολυχρονόπουλος: Νέες καταγγελίες κατά του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας που προ ημερών θα έμοιαζαν με σενάρια κακόγουστης φαρσοκωμωδίας...

Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος βιώνει την απόλυτη αποκαθήλωση. Ο άνθρωπος που βραβεύτηκε για την προσφορά του μέσω της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, βλέπει τις αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα του να μοιάζουν με χιονοστιβάδα.

«Για να δώσεις φαγητό πρέπει να συμμετάσχεις μία φορά τουλάχιστον, αλλιώς μη φέρεις τίποτα». Αυτός ήταν ο απαράβατος όρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

«Δεν είμαι ούτε υπάλληλός σου, ούτε το ξέπλυμα της δικής σου συνείδησης», έλεγε ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας. Τώρα όμως ελέγχεται ο ίδιος από τις αρμόδιες αρχές όχι για ξέπλυμα συνείδησης αλλά για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απάτη.

Πρώην εργοδότης του αποκάλυψε πως του είχε κλέψει 200 ευρώ, αποκαλώντας τον μάλιστα «λαμόγιο». Εθελοντής της κοινωνικής κουζίνας από τη δική του μεριά αποκάλυψε πως ο Πολυχρονόπουλος άδειαζε τις αποθήκες με τις δωρεές εθελοντών και έδινε πράγματα σε Πακιστανό ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ. Και μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό αποκαλύψεων το προφανές, πλέον, πρόβλημα εθισμού με τον τζόγο που φαίνεται πως αντιμετώπιζε ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες έπαιζε και 10.000 ευρώ σε φρουτάκια!

«Ήταν μεγάλο λαμόγιο»

«Τον είχα υπάλληλο το 2006-2007. Του είχαμε δώσει αυτοκίνητο, κινητό και μπλοκ. Ένα βράδυ μου λείπει κάποιος αριθμός από το μπλοκάκι. Καλός πωλητής αλλά λαμόγιο. Κάποια στιγμή έλειπε αριθμός απόδειξης. Του λέω τι έγινε, ποιος σου έχει δώσει προκαταβολή; Εεε, λέει, για 200 ευρώ κάνεις έτσι; Παραδέχτηκε πως τα είχε πάρε. Πήρε και το κινητό που του είχαμε δώσει. Όλοι έχουμε ευθύνη που τον βλέπαμε στα κανάλια και δεν ειδοποιήσαμε. Ήταν λαμόγιο», ανέφερε ο πρώην εργοδότης του στο MEGA.

Τζόγαρε ως και 10.000 ευρώ την ημέρα

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τον ιδρυτή της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ο οποίος μαζί με μέλη της οικογένειάς του ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απάτη.

Ο επικεφαλής του «Άλλου Ανθρώπου» σύμφωνα με πληροφορίες του Mega έπαιζε τεράστια ποσά σε τυχερά παιχνίδια. Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία τζόγαρε ως και 10.000 ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έπαιζε πολύ μεγάλα ποσά στον τζόγο και βρέθηκαν παικτικοί λογαριασμοί ύψους 600.000 ευρώ. Στο PAYPAL του «Άλλου Ανθρώπου» υπήρχαν συνολικές καταθέσεις 90.000 ευρώ. Οι 60.000 φέρονται να πήγαν σε τυχερά παιχνίδια και τα 30.000 «τραβήχτηκαν».

Οι ελεγκτικές Αρχές ερευνούν τις διαδρομές του χρήματος από δωρεές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που διακινούσε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ως «Άλλος Άνθρωπος» μέσω λογαριασμών συγγενικών του προσώπων και ίσως μιας εταιρείας μυστήριο.

Σύμφωνα με το Mega η Αρχή έχει εικόνα των ποσών που ο Κώστας Πολυχρονόπουλος έπαιζε καθημερινά καθώς καταγράφονται ως εκροή στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, οι οποίοι ελέγχονται.

Μάλιστα, χρησιμοποιούσε 3-4 κάρτες σε αντίστοιχους λογαριασμούς σε στοιχηματικές εταιρείες, προκειμένου να παίζει ταυτόχρονα σε πολλά «φρουτάκια», σύμφωνα με την Αρχή.

Τα τελευταία δύο χρόνια σε αυτές τις δύο εταιρίες έχουν κατατεθεί πάνω από 600.000 ευρώ.

Έπαιζε στα «φρουτάκια» χρήματα που του έδιναν για τον πόλεμο στην Ουκρανία!

Μια νέα, πάρα πολύ σοβαρή αποκάλυψη, έκανε στο MEGA θαμώνας σε κατάστημα τζόγου για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

Σύμφωνα με τον άνθρωπο που μίλησε στο MEGA, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος πήγαινε να παίξει εκατοντάδες χρήματα στα «φρουτάκια» με όχημα το οποίο ήταν καλυμμένο με αφίσες που ζητούσε από πολίτες να συνεισφέρουν σε δωρεές για την Ουκρανία!

«Δεν μπορούσα να πιστέψω πως έπαιζε φρουτάκια μέσα και έξω είχε το αυτοκίνητο, ένα μαύρο τζιπ, με τις αφίσες», ανέφερε ο συγκεκριμένος άνθρωπος.

«Ο Πολυχρονόπουλος έπαιζε τζόγο, έδινε τα πράγματα σε πακιστανικό κατάστημα»

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα όσα συνέβαιναν στην κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» καθώς ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, φέρεται να έδινε πράγματα που έδιναν οι εθελοντές σε πακιστανικό μαγαζί!

Την αποκάλυψη αυτή έκανε στην εκπομπή TLIVE εθελοντής στην κοινωνική κουζίνα, ο οποίος είπε πως και οι εθελοντές έπαιρναν πράγματα από εκείνα που πήγαινε ο κόσμος ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, έδινε πράγματα σε πακιστανικό κατάστημα, το οποίο προφανώς τα πουλούσε!

«Ήταν κοινό μυστικό πως ο Κώστας έπαιζε τζόγο. Οι αποθήκες άδειαζαν μέσα σε λίγα λεπτά αφότου γέμιζαν. Πολλά πράγματα τα έδινε σε έναν Πακιστανό που είχε κατάστημα», ανέφερε ο εθελοντής στον ALPHA.

«Tους πήγαμε 300 κιλά λάδι και ήθελαν να φύγουμε»

Ένα μαγείρεμα σε μια τεράστια κατσαρόλα με τρόφιμα και υλικά που δώριζε απλόχερα ο κόσμος για τον συνάνθρωπο του είχε ξεκινήσει πριν από χρόνια ο Κωσταντίνος Πολυχρονόπουλος. Ωστόσο λίγα χρόνια αργότερα κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων μέσω της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».

«17.000.000 μερίδες φαΐ, στην ξεφτίλα 50 λεπτά η μία είναι 8.500.000 ευρώ. Είναι τεράστιο το νούμερο», αυτό το τεράστιο νούμερο, λοιπόν, μαζεύτηκε από τις δωρεές του απλού κόσμου που γέμισε με τρόφιμα, νερά και άλλα είδη τις αποθήκες του «Άλλου Ανθρώπου», όπως αποκαλύπτει ένας εθελοντής στο Mega

«Με μια ομάδα ανθρώπων είχαμε μαζέψει έναν τόνο κρέατα, ένα φορτηγό λαχανικά, ρύζια, λάδια, ψωμιά, για να μαγειρέψουμε εκεί στον Παλαμά. Τα κρέατα τα είχαμε μαζέψει εμείς από τη Χαλκίδα, από βιομηχανίες που μας είχαν δώσει τα κρέατα. Αυτά τα πήραν από εκεί πέρα και τα έβαλαν σε ψυγεία κάποιων κρεοπώληδων».

Ο άνθρωπος αυτός μόλις άκουσε ότι ο «Άλλος Άνθρωπος» ανεβαίνει στη Θεσσαλία μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, αναλαμβάνει δράση. Μόνο αυτό που αντίκρυσε δεν ήταν αυτό που περίμενε.

«Εμείς μαγειρέψαμε, αυτοί είχαν τα καζάνια, τους είχε δώσει το δημαρχείο μια αποθήκη και βάζανε τα πράγματα μέσα. Μας έλεγαν ότι μαγειρεύουν 4 χιλιάδες μερίδες το μεσημέρι και 4 χιλιάδες το βράδυ. Εμείς είχαμε μπολάκια, είδαμε ότι ήταν 1.500 μερίδες. Την άλλη μέρα μας διώξανε και στεναχωρηθήκαμε τόσο πολύ. Πραγματικά ήταν η μόνη μέρα που φάγανε οι άνθρωποι πάνω στον Παλαμά, σπιτικό φαγητό».

Εκτός αυτού, ο συγκεκριμένος άνθρωπος καταγγέλλει πως στη συνέχεια είδε περίεργες κινήσεις και τα τρόφιμα που είχαν συγκεντρώσει να φεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση με την καθοδήγηση της ξανθιάς γυναίκας.

«(Η ξανθιά) Συντόνιζε εκεί τους εθελοντές, τι θα κάνουνε. Αλλά είδα περίεργα να φορτώνουνε αυτοκίνητα, να φεύγουνε πράγματα ενώ η Γιάννουλη είχε πράγματα γιατί ήρθε αυτοκίνητο από εκεί και μας είπε ‘’είμαστε γεμάτοι’’. Είδα εκεί πέρα ότι κάτι βρωμάει. Ότι κάτι γίνεται και με τα τρόφιμα δηλαδή, και τρόφιμα πρέπει να πωλιόντουσαν. Αν είχανε δηλαδή, 2-3 σούπερ μάρκετ, ψιλικατζίδικα που τους πηγαίναν αξίας 3 χιλιάδες προϊόντα και παίρναν 1.500 ευρώ σε μετρητά;

Ανάληψη 90.000 ευρώ και «τζογάρισμα» 60.000 ευρώ

Πέρα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, η Αρχή ερευνά και το λογαριασμό στο Paypal, μέσω του οποίου δεχόταν δωρεές η κοινωνική κουζίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, αφού είχε συνταχθεί το πόρισμα της Αρχής Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος οι ελεγκτές εντόπισαν ότι είχε γίνει ανάληψη 90.000 ευρώ, από τις οποίες οι 60.000 χρησιμοποιήθηκαν σε τυχερά παιχνίδια.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο τι έγιναν οι υπόλοιπες 30.000 ευρώ που «τραβήχτηκαν» από τον λογαριασμό σε μετρητά.

Διαψεύδει εθισμό ο δικηγόρος του Πολυχρονόπουλου

Παράλληλα, ο ένας εκ των δύο δικηγόρων του Κώστα Πολυχρονόπουλου, επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Αλέξανδρος Κατσιφός μίλησε στο Mega.

Ο δικηγόρος του αρχικά ερωτήθηκε αν έπαιζε τζόγο ο εντολέας του κι απάντησε: « Ο κ. Πολυχρονόπουλος δήλωσε ότι δεν είναι εθισμένος στο τζόγο, γιατί γίνεται συνέχεια αυτό το ερώτημα; Επίσης όσοι άνθρωποι βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις είναι χωρίς τα πρόσωπά τους και με φωνές παραποιημένες».

Τόνισε ο κ. Κατσιφός «οτιδήποτε έχει ακουστεί μέχρι τώρα δεν το αποδεχόμαστε» και συνέχισε λέγοντας «δίνουμε έναν άνισο αγώνα με σκιές».

Στο κυρίαρχο ερώτημα της επικαιρότητας σχετικά με την υπόθεση της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» γιατί δεν έδωσε νομική μορφή σε όλη αυτή την δραστηριότητα ο συνήγορος του κ Πολυχρονόπουλου απάντησε:

«Η απάντηση του ίδιου είναι ότι ο τρόπος, ο οποίος είχε ξεκινήσει και με τον τρόπο που λειτουργούσε διατηρήθηκε όλα αυτά τα έτη χωρίς να απασχοληθεί να το κάνει πιο οργανωμένα».

Για τους στοιχηματικούς λογαριασμούς του κ. Πολυχρονόπουλου σχολίασε ο δικηγόρος του ότι προς το παρόν δεν έχει στοιχεία, καθώς δεν έχουν λάβει στα χέρια τους ακόμα το πόρισμα της Αρχής Ξεπλύματος Χρήματος.

Σχετικές ειδήσεις