ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ, ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ... ΕΡΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Πολυχρονόπουλος: Έκλεβε χρήματα από πρώην εργοδότη του - «Ήταν μεγάλο λαμόγιο»

Κώστας Πολυχρονόπουλος: Έκλεβε χρήματα από πρώην εργοδότη του - «Ήταν μεγάλο λαμόγιο»

Κώστας Πολυχρονόπουλος: Αδιανόητες αποκαλύψεις για τον άνθρωπο πίσω από την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις αναφορικά με τη δράση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων μέσω της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».

«Τον είχα υπάλληλο το 2006-2007. Του είχαμε δώσει αυτοκίνητο, κινητό και μπλοκ. Ένα βράδυ μου λείπει κάποιος αριθμός από το μπλοκάκι. Καλός πωλητής αλλά λαμόγιο. Κάποια στιγμή έλειπε αριθμός απόδειξης. Του λέω τι έγινε, ποιος σου έχει δώσει προκαταβολή; Εεε, λέει, για 200 ευρώ κάνεις έτσι; Παραδέχτηκε πως τα είχε πάρε. Πήρε και το κινητό που του είχαμε δώσει. Όλοι έχουμε ευθύνη που τον βλέπαμε στα κανάλια και δεν ειδοποιήσαμε. Ήταν λαμόγιο», ανέφερε ο πρώην εργοδότης του στο MEGA.

Τζόγαρε ως και 10.000 ευρώ την ημέρα

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τον ιδρυτή της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ο οποίος μαζί με μέλη της οικογένειάς του ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απάτη.

Ο επικεφαλής του «Άλλου Ανθρώπου» σύμφωνα με πληροφορίες του Mega έπαιζε τεράστια ποσά σε τυχερά παιχνίδια. Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία τζόγαρε ως και 10.000 ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έπαιζε πολύ μεγάλα ποσά στον τζόγο και βρέθηκαν παικτικοί λογαριασμοί ύψους 600.000 ευρώ. Στο PAYPAL του «Άλλου Ανθρώπου» υπήρχαν συνολικές καταθέσεις 90.000 ευρώ. Οι 60.000 φέρονται να πήγαν σε τυχερά παιχνίδια και τα 30.000 «τραβήχτηκαν».

Οι ελεγκτικές Αρχές ερευνούν τις διαδρομές του χρήματος από δωρεές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που διακινούσε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ως «Άλλος Άνθρωπος» μέσω λογαριασμών συγγενικών του προσώπων και ίσως μιας εταιρείας μυστήριο.

Σύμφωνα με το Mega η Αρχή έχει εικόνα των ποσών που ο Κώστας Πολυχρονόπουλος έπαιζε καθημερινά καθώς καταγράφονται ως εκροή στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, οι οποίοι ελέγχονται.

Μάλιστα, χρησιμοποιούσε 3-4 κάρτες σε αντίστοιχους λογαριασμούς σε στοιχηματικές εταιρείες, προκειμένου να παίζει ταυτόχρονα σε πολλά «φρουτάκια», σύμφωνα με την Αρχή.

Τα τελευταία δύο χρόνια σε αυτές τις δύο εταιρίες έχουν κατατεθεί πάνω από 600.000 ευρώ.

Έπαιζε στα «φρουτάκια» χρήματα που του έδιναν για τον πόλεμο στην Ουκρανία!

Μια νέα, πάρα πολύ σοβαρή αποκάλυψη, έκανε στο MEGA θαμώνας σε κατάστημα τζόγου για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

Σύμφωνα με τον άνθρωπο που μίλησε στο MEGA, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος πήγαινε να παίξει εκατοντάδες χρήματα στα «φρουτάκια» με όχημα το οποίο ήταν καλυμμένο με αφίσες που ζητούσε από πολίτες να συνεισφέρουν σε δωρεές για την Ουκρανία!

«Δεν μπορούσα να πιστέψω πως έπαιζε φρουτάκια μέσα και έξω είχε το αυτοκίνητο, ένα μαύρο τζιπ, με τις αφίσες», ανέφερε ο συγκεκριμένος άνθρωπος.

«Ο Πολυχρονόπουλος έπαιζε τζόγο, έδινε τα πράγματα σε πακιστανικό κατάστημα»

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα όσα συνέβαιναν στην κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» καθώς ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, φέρεται να έδινε πράγματα που έδιναν οι εθελοντές σε πακιστανικό μαγαζί!

Την αποκάλυψη αυτή έκανε στην εκπομπή TLIVE εθελοντής στην κοινωνική κουζίνα, ο οποίος είπε πως και οι εθελοντές έπαιρναν πράγματα από εκείνα που πήγαινε ο κόσμος ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, έδινε πράγματα σε πακιστανικό κατάστημα, το οποίο προφανώς τα πουλούσε!

«Ήταν κοινό μυστικό πως ο Κώστας έπαιζε τζόγο. Οι αποθήκες άδειαζαν μέσα σε λίγα λεπτά αφότου γέμιζαν. Πολλά πράγματα τα έδινε σε έναν Πακιστανό που είχε κατάστημα», ανέφερε ο εθελοντής στον ALPHA.

«O Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος τζόγαρε με πολλές κάρτες»

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος υποστηρίζει πως δεν πήγε στον τζόγο, ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που έδιναν πολίτες για δωρεές.

«O Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος τζόγαρε με πολλές κάρτες, μεγάλα χρηματικά ποσά, κάποιες περιόδους ακόμα και καθημερινά», είπε μάρτυρας στο Mega.

«Οι λογαριασμοί που ελέγχονται από την Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος είναι τέσσερις και ανήκουν σε δύο συγγενικά πρόσωπα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου», ανέφερε.

Από το 2020 έως την περίοδο που ολοκληρώθηκε η έρευνα της Αρχής διακινήθηκε από αυτούς του λογαριασμούς πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Ενώ, 600.000 ευρώ φαίνεται να μπήκαν σε παικτικούς λογαριασμούς στο όνομα του Κώστα Πολυχρονόπουλου.

Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» υποστηρίζει πως ο λόγος που έμπαιναν χρήματα σε αυτούς τους λογαριασμούς, ήταν για να γίνονται μεγαλύτερες αναλήψεις μετρητών. Καθώς στους άλλους, όπως αναφέρει, υπήρχε μικρότερο όριο.

«Tους πήγαμε 300 κιλά και ήθελαν να φύγουμε», λέει εθελοντής

Ένα μαγείρεμα σε μια τεράστια κατσαρόλα με τρόφιμα και υλικά που δώριζε απλόχερα ο κόσμος για τον συνάνθρωπο του είχε ξεκινήσει πριν από χρόνια ο Κωσταντίνος Πολυχρονόπουλος. Ωστόσο λίγα χρόνια αργότερα κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων μέσω της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».

«17.000.000 μερίδες φαΐ, στην ξεφτίλα 50 λεπτά η μία είναι 8.500.000 ευρώ. Είναι τεράστιο το νούμερο», αυτό το τεράστιο νούμερο, λοιπόν, μαζεύτηκε από τις δωρεές του απλού κόσμου που γέμισε με τρόφιμα, νερά και άλλα είδη τις αποθήκες του «Άλλου Ανθρώπου», όπως αποκαλύπτει ένας εθελοντής στο Mega

«Με μια ομάδα ανθρώπων είχαμε μαζέψει έναν τόνο κρέατα, ένα φορτηγό λαχανικά, ρύζια, λάδια, ψωμιά, για να μαγειρέψουμε εκεί στον Παλαμά. Τα κρέατα τα είχαμε μαζέψει εμείς από τη Χαλκίδα, από βιομηχανίες που μας είχαν δώσει τα κρέατα. Αυτά τα πήραν από εκεί πέρα και τα έβαλαν σε ψυγεία κάποιων κρεοπώληδων».

Ο άνθρωπος αυτός μόλις άκουσε ότι ο «Άλλος Άνθρωπος» ανεβαίνει στη Θεσσαλία μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, αναλαμβάνει δράση. Μόνο αυτό που αντίκρυσε δεν ήταν αυτό που περίμενε.

«Εμείς μαγειρέψαμε, αυτοί είχαν τα καζάνια, τους είχε δώσει το δημαρχείο μια αποθήκη και βάζανε τα πράγματα μέσα. Μας έλεγαν ότι μαγειρεύουν 4 χιλιάδες μερίδες το μεσημέρι και 4 χιλιάδες το βράδυ. Εμείς είχαμε μπολάκια, είδαμε ότι ήταν 1.500 μερίδες. Την άλλη μέρα μας διώξανε και στεναχωρηθήκαμε τόσο πολύ. Πραγματικά ήταν η μόνη μέρα που φάγανε οι άνθρωποι πάνω στον Παλαμά, σπιτικό φαγητό».

Εκτός αυτού, ο συγκεκριμένος άνθρωπος καταγγέλλει πως στη συνέχεια είδε περίεργες κινήσεις και τα τρόφιμα που είχαν συγκεντρώσει να φεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση με την καθοδήγηση της ξανθιάς γυναίκας.

«(Η ξανθιά) Συντόνιζε εκεί τους εθελοντές, τι θα κάνουνε. Αλλά είδα περίεργα να φορτώνουνε αυτοκίνητα, να φεύγουνε πράγματα ενώ η Γιάννουλη είχε πράγματα γιατί ήρθε αυτοκίνητο από εκεί και μας είπε ‘’είμαστε γεμάτοι’’. Είδα εκεί πέρα ότι κάτι βρωμάει. Ότι κάτι γίνεται και με τα τρόφιμα δηλαδή, και τρόφιμα πρέπει να πωλιόντουσαν. Αν είχανε δηλαδή, 2-3 σούπερ μάρκετ, ψιλικατζίδικα που τους πηγαίναν αξίας 3 χιλιάδες προϊόντα και παίρναν 1.500 ευρώ σε μετρητά;

Σχετικές ειδήσεις