ΕΛΛΑΔΑ

Πολυχρονόπουλος: Προσέφεραν φαγητά στον «Άλλον Άνθρωπο» και ζήτησε χρήματα

Πολυχρονόπουλος: Προσέφεραν φαγητά στον «Άλλον Άνθρωπο» και ζήτησε χρήματα

Νέα καταγγελία για τη δράση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και συνέργειας στη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων βρίσκεται ο ιδρυτής της Κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, η μητέρα του και ο γαμπρός του.

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται νέα καταγγελία για τον Πολυχρονόπουλο, σύμφωνα με την οποία, όταν μία γυναίκα τον κάλεσε για να προσφέρει έτοιμες μερίδες φαγητού, εκείνος της απάντησε ότι δεν δέχονται φαγητά αλλά χρήματα.

«Τα Χριστούγεννα κάναμε κάποιες μερίδες, 100 μερίδες. Κάναμε, γιατί έχει πεθάνει ο μπαμπάκας μου και θέλαμε να το κάνουμε. Και δε ξέραμε πού να τις διαθέσουμε ας πούμε. Θέλαμε βοήθεια. Εεε… και πήραμε τηλέφωνο εκεί στον "Άλλον Άνθρωπο". Έγινε πολύ δουλειά. Καλή δουλεία. Καθαρό ωραίο φαγητό. Μεγάλες μερίδες. Τα πιρουνάκια, τα ψωμάκια όλα, όλα. Πήραμε τηλέφωνο αφού παίρναμε εκκλησίες και το ένα και το άλλο και δεν… Πήραμε τηλέφωνο εκεί. Και το σηκώνει αυτός ο κύριος. Και λέει εμείς δεν παίρνουμε φαγητά. Έτσι ακριβώς», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας: «Του λέω ναι; Ναι βεβαίως. Λέει δεν παίρνουμε εμείς φαγητά. Εμείς παίρνουμε μόνο χρήματα που μαγειρεύουμε εμείς. Και λέω καλά "ναι μήπως μπορέσετε έτσι λίγο να μας διαφωτίσετε που να απευθυνθώ. Να ψάξω. Τι να κάνω;" Και μου λέει "βγες έξω και ψάξε. Θα τους βρεις. Θα τους βρεις". Και μου το έκλεισε. Και απογοητεύτηκα τόσο πολύ».

Η γυναίκα εξέφρασε την απογοήτευσή της για την αντιμετώπιση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και εξήγησε ότι δεν είχαν να προσφέρουν χρήματα. «Δεν είχαμε να προσφέρουμε χρήματα. Δεν αφήσαμε. Καταρχήν δεν ήθελε ο άνθρωπος. Κατάλαβε ότι από εμάς δεν έχουμε μόνο αυτό και θέλουμε να το προσφέρουμε. Αντί να μας πει φέρτε εδώ ή πηγαίντε τα κάπου ή κάπως να μας βοηθήσει. Βγείτε έξω λέει και ψάξτε. Βγες έξω να τους βρεις. Έτσι ακριβώς ήταν η κουβέντα του και πάθαμε σοκ. Εμείς δεν παίρνουμε λέει φαγητά. Χρήματα. Λέμε ναι ωραία. Που μπορούμε να απευθυνθούμε, να μας βοηθήσει κάποιος. Που να βγούμε στο δρόμο; Και τελικά αυτό κάναμε».