ΕΛΛΑΔΑ

Ο Άλλος Άνθρωπος: Συγκλονίζει καταγγελία καρκινοπαθούς - «Με πλάκωσαν στις κλωτσιές»

Ο Άλλος Άνθρωπος: Συγκλονίζει καταγγελία καρκινοπαθούς - «Με πλάκωσαν στις κλωτσιές»

Ο Άλλος Άνθρωπος: Αδιανόητες αποκαλύψεις για τη δράση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

Μια καταγγελία που δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους έκανε μια γυναίκα που προσέφυγε στον «Άλλο Άνθρωπο» για να φάει και την... έδειραν!

«Ήμουν καρκινοπαθής. Είχα κάνει μαστεκτομή. Μου είπε μια φίλη μου να πάμε να φάμε. Πριν πάω εγώ να πάρω να φάω, πήγα στην τουαλέτα. Κάτω είχε ένα πραγματικό σούπερ μάρκετ. Λέω τι γίνεται εδώ μέσα; Τι είναι όλα αυτά; Περνάς από τον χώρο λες και είναι σούπερ μάρκετ. Παιδικές τροφές, κρέμες, σαμπουάν, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Ήταν πλήρες. Ανεβαίνω και λέω μπράβο σας. Μου δώσανε νερόβραστες πέννες με δυο μπαχάρια μαύρα. Με έβλεπε ο κόσμος και το έφαγα και το έκανα εμετό. Άρχισα να τους βρίζω και με αρχίσανε στις κλωτσιές. Αυτός έλεγε να με διώξουν και ήταν και μια ξανθιά μαζί», ανέφερε στο MEGA η γυναίκα για τις εγκαταστάσεις στον Κεραμεικό.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μιλά on camera με τη μητέρα του: «Είναι ηρωίδα»

Την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά τις κατηγορίες σε βάρος του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης έκανε την Τετάρτη στο Mega o Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μέσα από την δομή της κοινωνικής κουζίνας.

Σήμερα, Πέμπτη (7/2), ο ίδιος προέβη σε νέα δήλωση στην κάμερα του Ant1, κρατώντας αγκαλιά την μητέρα του μέσα στο σπίτι που διαμένει.

«Η ηρωίδα είναι αυτή (δείχνει τη μητέρα του) κι όσοι είναι σαν αυτή που ζούνε με 288 ευρώ το μήνα σύνταξη κι έχουν 250 ευρώ το μήνα ενοίκιο» είπε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Δείτε το βίντεο του Ant1:

Στο μεταξύ, η μητέρα του Πολυχρονόπουλου προέβη και σε μία παράκληση μέσω του ANT1 στην οποία αναφέρει:

«Είναι τουλάχιστον σοκαριστικό για έναν άνθρωπο που ουδέποτε έχει απασχολήσει στη ζωή του τη Δικαιοσύνη, να ευρεθεί, στην ηλικία των ογδόντα ετών , ελεγχόμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Ειλικρινά δεν περίμενα να λοιδορούμαι επί τόσες ημέρες, να διαπομπεύομαι, να μου αποδίδονται τέτοιος ατιμωτικές συμπεριφορές. Ζω και βιοπορίζομαι με μια πενιχρή σύνταξη των μόλις 288 ευρώ μηνιαίως, η οποία σύνταξη αποτελεί το μοναδικό περιουσιακό μου στοιχείο. Διαβιώ σε μία φτωχική μισθωμένη οικία, στην οποία ελάχιστοι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζήσουν. Στην ηλικία που ευρίσκομαι, δεν αντέχουν στην κριτική και λογική σκέψη ισχυρισμοί περί συμμετοχής μου σε τέτοιου είδους ενέργειες. Πολύ περισσότερο δεν περίμενα να διασύρεται και να ευρίσκεται υπόλογος ο γιος μου Κωνσταντίνος, ένας άνθρωπος που εδώ και πολλά χρόνια έχει αφιερώσει την ζωή του στην κοινωνική προσφορά, την αλληλεγγύη, την βοήθεια, τον άνθρωπο. Είναι αυτονόητο πως ουδεμία σχέση έχω ή θα μπορούσα να έχω με οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά, είναι αυτονόητο πως είχα, έχω και εξακολουθώ να έχω απεριόριστη και τυφλή εμπιστοσύνη στον Κωνσταντίνο αφού γνωρίζω πολύ καλά πως όσα ακούγονται σε βάρος του δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την αλήθεια. Θα παραμείνω αξιοπρεπής, όντας απολύτως βέβαιη πως, στο τέλος της μακράς και επίπονης προσπάθειας ο Κωνσταντίνος θα βγει νικητής. Το καλό πάντα θα νικάει το κακό, το φως πάντα θα νικάει το σκοτάδι. Σεβαστείτε όμως την παράκληση μιας γυναίκας που έζησε έως τώρα έναν άμεμπτο βίο, μιας μάνας που παλεύει για την τιμή και την υπόληψη της ίδιας και την οικογένειάς της. Η κοινωνία των αξιών, η κοινωνία της δικαιοσύνης, η κοινωνία της ανθρωπιάς δεν μπορεί και δεν πρέπει να στηρίζεται σε φήμες, σε διαδόσεις, σε εικασίες. Αλίμονο στην κοινωνία που δικάζει, καταδικάζει και εκτελεί χωρίς δικαστική απόφαση. Αλίμονο στην κοινωνία που η βαρβαρότητα υπερισχύει του πολιτισμού».

«Παραχώρησα διαμέρισμα και άφησε απλήρωτους λογαριασμούς»

Νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως για τον ιδρυτή του «Άλλου Ανθρώπου», Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, για τον οποίο γίνεται έρευνα για απάτη 600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία ενός άνδρα, ο οποίος μίλησε στο MEGA, ο ίδιος παραχώρησε διαμέρισμα στον «Άλλο Άνθρωπο», το οποίο λίγο έλειψε να βγει σε πλειστηριασμό, καθώς ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος δεν πλήρωνε τους λογαριασμούς.

«Το καλοκαίρι του 2020 είχα μια υπόγεια γκαρσονιέρα, 29 τ.μ. και είδα μια ανάρτηση του Πολυχρονόπουλου που έδειχνε μια μαμά από το Κογκό ξαπλωμένη στο πεζοδρόμιο να κρατάει ένα μωράκι, χωρίς να έχει που να μείνει. Θυμάμαι ότι ήμουν στην παραλία και επιτόπου του στέλνω μήνυμα. “Έχω ένα διαμέρισμα, το οποίο είναι κλειστό εδώ και κάμποσα χρόνια και θέλει κάποιες επιδιορθώσεις και μπορώ να σας το παραχωρήσω. Δε θέλω ενοίκιο, αλλά εννοείται θα αναλάβετε τους λογαριασμούς”. Και έτσι έγινε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Μέχρι που μου ήρθε ένα εξώδικο ότι υπάρχει οφειλή 1.972 ευρώ ΕΥΔΑΠ και αν δεν το πληρώσετε το σπίτι σας θα βγει σε πλειστηριασμό. Εκεί με “ζώσαν” τα μαύρα φίδια. Τον έψαχνα 2,5 χρόνια. Στα τηλέφωνα δε μου απαντούσε, στα μηνύματα, στο messenger, στις δύο σελίδες, στα sms, στο κινητό που είχα δε μου απαντούσε κανένας. Μου είχε γυρίσει το μάτι. Την επόμενη μέρα, αφού μου ήρθε το εξώδικο πήγα στην ΕΥΔΑΠ. Έκανα διακανονισμό και επιτόπου πήγα στο σπίτι μου και άλλαξα και κλειδαριά.

Αποφάσισα να πάω, μετά από 2,5 χρόνια που τον αναζητούσα, μαζί με ένα φίλο μου τη μέρα που έκοβε μια πίτα να τον βρω. Και εκείνη τη μέρα μου έδωσαν 2.600 ευρώ για το νερό. Το ρεύμα το είχα κόψει το 2023 στις αρχές, γιατί είχε φτάσει ένας λογαριασμός 800 ευρώ και με έπαιρναν συνεχώς τηλέφωνο».

Καταλήγοντας ανέφερε: «Δηλαδή πας να εμπιστευτείς και τελικά λες καλά είμαστε τόσο ελεεινοί άνθρωποι; Δηλαδή εμένα με έχει προβληματίσει πάρα πολύ αυτό, όσον αφορά στην εμπιστοσύνη που δείχνω στους ανθρώπους, γιατί με αυτό πορεύομαι σε όλη μου τη ζωή. Και δε θέλω και να το αλλάξω».

Ο εθελοντής, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι πήρε μέρος στις δράσεις της κοινωνικής κουζίνας από το 2013. «Συμμετείχα στις δράσεις στην Κουμουνδούρου, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Παραδίπλα, στην οδό Σοφοκλέους, όπου εκεί μαζεύονται άστεγοι, ο δήμος κάνει συσσίτια το πρωί και το βράδυ και η εκκλησία το μεσημέρι. Ήταν συσσίτια από catering και οι περισσότεροι προτιμούσαν να πάρουν γεύμα από εκεί. Οπότε οι μερίδες που μοιράζαμε δεν ήταν πολλές, ήταν από 25 – 40, βία 50».

Ειδικά για τον κ. Πολυχρονόπουλου επεσήμανε: «Από αυτά που ακούω δεν εκπλήσσομαι. Κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι ο άνθρωπος είναι επαγγελματίας ψεύτης. Είναι ένας τυχοδιώκτης με τον ψυχρό υπολογισμό ενός αρπακτικού».

Σχετικά με το φαγητό που μαγείρευαν οι εθελοντές περιέγραψε ότι όλα ήταν νερόβραστα κι όπως είπε χαρακτηριστικά «μόνο μια φορά μαγείρεψε κρέας στο διάστημα που ήμουν εκεί».

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην μαρτυρία του ο εθελοντής ο κ. Πολυχρονόπουλος «δεν αγόραζε τίποτα, καθώς όλα ήταν από προσφορές».

«Είμαι από τους μοναδικούς, αν όχι ο μοναδικός που πήγα μαζί με ένα άλλο άτομο – ήταν κι εκείνος εθελοντής – στους εισαγγελείς Διαφθοράς. Μιλήσαμε με την γραμματέα τους, φεύγει η γραμματέας τους και πάει να μιλήσει με κάποιο εισαγγελέα, βγαίνει έξω κι αντί να μας πάρει τα ονόματά μας, μας είπε να συμπληρώσουμε την καταγγελία μας περιγραφικά σε ένα χαρτί και να φύγουμε. Αυτό έγινε τέλος 2013 με αρχές 2014, δεν θυμάμαι μήνα».

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Θα μιλήσω στη Δικαιοσύνη και σε όσους έδωσαν έστω και ένα ευρώ»

«Είμαι στον ‘Άλλον Άνθρωπο” και είμαι εδώ, και όποιος θέλει να έρθει να με βρει εδώ» λέει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας, αναφορικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

«Έχω πει πολλές φορές ότι θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τον κόσμο που με πίστεψε και με πιστεύει ακόμα. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους ανθρώπους που έρχονται εδώ αυτή την στιγμή και βοηθάνε. Μου δίνει ελπίδα ότι θα εξακολουθεί να υπάρχει ”Ο Άλλος Άνθρωπος”» είπε στο Mega ο Κ. Πολυχρονόπουλος. «Στους μόνους που θα απολογηθώ είναι στην ελληνική Δικαιοσύνη – όταν και αν με καλέσει – και στους ανθρώπους που έδωσαν έστω και ένα ευρώ στον "Άλλο Άνθρωπο"» πρόσθεσε.

«Είναι λυτρωτική η εισαγγελική παρέμβαση, γιατί θα πάψουμε να μιλάμε για φαντάσματα και κουκούλες και μαρτυρίες» ανέφερε από πλευράς του Νίκος Αλεξανδρής, ένας εκ των δικηγόρων του Κ. Πολυχρονόπουλου.

Οι δικηγόροι του που τον επισκέφτηκαν το πρωί στο κτίριο του «Άλλου Ανθρώπου» είπαν πως πάνω από 200 άτομα πέρασαν από εκεί για ένα πιάτο φαΐ. «Είμαστε εδώ μισή ώρα και δεν είναι υπερβολή ότι ήρθαν 200 άνθρωποι να φάνε, να πιουν ένα ποτήρι νερό και να πάνε τουαλέτα». «Είναι μεγάλη ροή και διαρκώς αυξανόμενη. Και ο Πολυχρονόπουλος μας είπε ότι ξαναέρχονται εθελοντές να βοηθήσουν. Θεωρώ ότι δεν θα πλήξει τον ”Άλλον Άνθρωπο”» είπε Αλέξανδρος Κατσιφός, δικηγόρος του Κ. Πολυχρονόπουλου.

«Δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Και η μητέρα που στα 80 της καλείται να δίνει εξηγήσεις και να απολογείται για εγκληματική οργάνωση» πρόσθεσε ο κ. Αλεξανδρής. Οι δικηγόροι του εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα βγει πάνλευκος, αλλά όχι αλώβητος από όλη αυτή την ιστορία.