ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Θα απαντήσω στη Δικαιοσύνη και σε όσους έχουν δώσει έστω και 1 ευρώ»

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Θα απαντήσω στη Δικαιοσύνη και σε όσους έχουν δώσει έστω και 1 ευρώ»

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος λύνει τη σιωπή του για τις καταγγελίες σε βάρος του και την εισαγγελική έρευνα 

Στην ελληνική Δικαιοσύνη και τους ανθρώπους που έχουν καταθέσει χρήματα στους λογαριασμούς της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» δηλώνει ότι θα απολογηθεί ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Όλο αυτό το διάστημα που έχει έρθει στην επιφάνεια η υπόθεση, ο Πολυχρονόπουλος έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής για όλα όσα ακούγονται για την δράση του και την «ψεύτικη» φιλανθρωπική δράση, για την οποία τον κατηγορούν.

Μιλώντας στο MEGA ο ίδιος σημειώνει ότι «Στους μόνους που θα απολογηθώ είναι η ελληνική δικαιοσύνη όταν και αν με καλέσει και στους ανθρώπους που έδωσαν έστω και 1 ευρώ».

«Είμαι στον Άλλον Άνθρωπο και είμαι εδώ, όποιος θέλει να έρθει να με βρει εδώ», λέει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στην κάμερα του Live News, ενώ δείχνει το δωμάτιο στο οποίος μένει αυτές τις μέρες με την εισαγγελική έρευνα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο χώρος έχει μόνο ένα διπλό κρεβάτι, στο οποίο κοιμάται με ένα παράθυρο, το οποίο είναι καλυμμένο με μαύρες κουρτίνες και ένα μπάνιο.

Συνεχώς νέες αποκαλύψεις, νέες μαρτυρίες από πρώην εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας και ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί μαζί του, βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά εκείνος επιμένει να ευχαριστεί τον κόσμο που παραμένει στο πλευρό του τις δύσκολες αυτές ώρες.

«Έχω πει πολλές φορές ότι θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με πίστεψε και με πιστεύουν ακόμα. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο που έρχεται εδώ αυτή την στιγμή. Μου δίνει ελπίδα ότι θα εξακολουθεί να υπάρχει ”Ο Άλλος Άνθρωπος”».

«Λυτρωτική» η εισαγγελική παρέμβαση

Στο MEGA μίλησε και ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής,

«Είναι λυτρωτική η εισαγγελική παρέμβαση, γιατί θα πάψουμε να μιλάμε για φαντάσματα και κουκούλες και μαρτυρίες», δήλωσε.

Οι δικηγόροι του επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας τον επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης στο κτήριο του "Άλλου Ανθρώπου" και υποστηρίζουν ότι πέρασαν από εκεί πάνω από 200 άτομα για ένα πιάτο φαγητό.

«Είμαστε εδώ μισή ώρα και δεν είναι υπερβολή ότι ήρθαν 200 άνθρωποι να φάνε, να πιουν ένα ποτήρι νερό και να πάνε τουαλέτα».

Και ο Αλέξανδρος Κατσιφός, δικηγόρος του Κ. Πολυχρονόπουλου είπε: «Είναι μεγάλη ροή και διαρκώς αυξανόμενη. Και ο Πολυχρονόπουλος μας είπε ότι ξαναέρχονται εθελοντές να βοηθήσουν. Θεωρώ ότι δεν θα πλήξει τον "Άλλον Άνθρωπο"».

Οι Αρχές ξεσκονίζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς, δωρεές και τη δράση του Πολυχρονόπουλου σε στοιχηματικές εταιρείες, θέλωντας να διαπιστώσουν εάν έχουν διαπραχθεί τόσο το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος ή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Αλεξανδρής προσθέτει πως ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, όπως και η μητέρα του.

«Δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Και η μητέρα που στα 80 της καλείται να δίνει εξηγήσεις για εγκληματική οργάνωση».

Οι δύο δικηγόροι του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου εκφράζουν την πεποίθηση ότι θα βγει πάλλευκος, αλλά όχι αλώβητος από όλη αυτή την ιστορία.

«Παραλίγο να χάσω το σπίτι μου - Τον έψαχνα 2,5 χρόνια»

Πληθαίνουν οι μαρτυρίες πρώην εθελοντών και ανθρώπων που συνεργάστηκαν κατά το παρελθόν με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, στο πλαίσιο της δράσης του ως ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».

Το MEGA έφερε στο φως μαρτυρία ενός ανθρώπου, ο οποίος περιγράφει πώς αποφάσισε να προσφέρει βοήθεια μέσω του «Άλλου Ανθρώπου» και βρέθηκε αντιμέτωπος με παρ' ολίγον πλειστηριασμό για το ακίνητό του.

«Το καλοκαίρι του 2020 είχα μία υπόγεια γκαρσονιέρα 29 τμ και είδα μία ανάρτηση του Πολυχρονόπουλου που έδειχνε μία μαμά από το Κονγκό ξαπλωμένη στο πεζοδρόμιο να κρατάει ένα μωράκι, χωρίς να έχει που να μείνει. Θυμάμαι ότι ήμουν στην παραλία και επιτόπου του στέλνω μήνυμα. "Έχω ένα διαμέρισμα, το οποίο είναι κλειστό εδώ και κάμποσα χρόνια και θέλει κάποιες επιδιορθώσεις και μπορώ να σας το παραχωρήσω. Δε θέλω ενοίκιο αλλά εννοείται θα αναλάβετε τους λογαριασμούς". Και έτσι έγινε»

Δυστυχώς όμως η κατάσταση σύντομα πήρε εντελώς διαφορετική τροπή.

«Μέχρι που μου ήρθε ένα εξώδικο ότι υπάρχει οφειλή 1.972 ευρώ ΕΥΔΑΠ και αν δεν το πληρώσετε το σπίτι σας θα βγει σε πλειστηριασμό. Εκεί με ”ζώσαν” τα μαύρα φίδια. Τον έψαχνα 2,5 χρόνια. Στα τηλέφωνα δε μου απαντούσε, στα μηνύματα, στο messenger, στις δύο σελίδες, στα sms, στο κινητό που είχα δε μου απαντούσε κανένας. Μου είχε γυρίσει το μάτι. Την επόμενη μέρα, αφού μου ήρθε το εξώδικο πήγα στην ΕΥΔΑΠ. Έκανα διακανονισμό και επιτόπου πήγα στο σπίτι μου και άλλαξα και κλειδαριά.

»Αποφάσισα να πάω, μετά από 2,5 χρόνια που τον αναζητούσα, μαζί με ένα φίλο μου τη μέρα που έκοβε μια πίτα να τον βρω. Και εκείνη τη μέρα μου έδωσαν 2.600 ευρώ για την ΕΥΔΑΠ. Τη ΔΕΗ την είχα κόψει το 2023 στις αρχές, γιατί είχε φτάσει ένας λογαριασμός 800 ευρώ και με παίρναν συνεχώς τηλέφωνο από τη ΔΕΗ».

Σε μία κραυγή απόγνωσης, ο μάρτυρας καταλήγοντας ανέφερε: «Δηλαδή πας να εμπιστευτείς και τελικά λες, καλά είμαστε τόσο ελεεινοί άνθρωποι; Δηλαδή εμένα με έχει προβληματίσει πάρα πολύ αυτό, όσον αφορά στην εμπιστοσύνη που δείχνω στους ανθρώπους, γιατί με αυτό πορεύομαι σε όλη μου τη ζωή. Και δε θέλω και να το αλλάξω».

Σχετικές ειδήσεις