ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Ζητούσε χρήματα για ανύπαρκτη τρίτεκνη οικογένεια

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Ζητούσε χρήματα για ανύπαρκτη τρίτεκνη οικογένεια

Στο «φως» της δημοσιότητας μάλιστα ήρθε ανάρτηση που είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στο Διαδίκτυο κατά το παρελθόν

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, τον ιδρυτή του «Άλλου Ανθρώπου», την ώρα που η έρευνα των αρμόδιων Αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη. Στο «φως» της δημοσιότητας μάλιστα ήρθε ανάρτηση που είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στο Διαδίκτυο κατά το παρελθόν. Ο «Άλλος Άνθρωπος» είχε ανεβάσει έναν λογαριασμό ρεύματος μιας οικογένειας με τρία ανήλικα παιδιά στα Άνω Πετράλωνα που, σύμφωνα με τον ίδιο, τους είχαν κόψει το ρεύμα.

«Όποιος μπορεί, οικογένεια με τρία παιδιά κόπηκε και θέλουμε να κάνουμε διακανονισμό πληρώνοντας το μισό και 5 δόσεις», έγραφε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Τα νέα ερωτήματα

Το ποσό που αναγράφει ο λογαριασμός ρεύματος είναι 1.053 ευρώ. Ο κ. Πολυχρονόπουλος ζητούσε το ποσό των δωρεών να καταβληθεί στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του ή μέσω PayPal σε προσωπικό λογαριασμό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN.

Πολλοί αναρωτιούνται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, για ποιον λόγο ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ζητούσε τα χρήματα να μπουν σε λογαριασμούς που διαχειριζόταν ο ίδιος. Για ποιον λόγο έκανε δηλαδή τον μεσάζοντα και δεν έδινε από την αρχή τον λογαριασμό των ατόμων που ήθελε να βοηθήσει... Υπήρχαν τελικά αυτά τα πρόσωπα που υποτίθεται ότι βοηθούσε;

Τι λένε οι ένοικοι της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα

«Δεν υπάρχει τέτοια οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά, είμαι και διαχειριστής στην πολυκατοικία. Όχι δεν υπάρχει αυτό το σπίτι ψέματα είναι, πάρτε αστυνομία για να το βρούνε. Καταρχάς δεν υπάρχει κάποια οικογένεια που θα είναι τρία ανήλικα παιδιά κιόλας. Αυτά είναι μπούρδες!», λέει στο OPEN ο διαχειριστής της πολυκατοικίας.

Η αποκάλυψη του OPEN γεννά ερωτηματικά και οι ένοικοι της πολυκατοικίας υποστηρίζουν ότι από το 2004 δεν διαμένει στο κτίριο οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά.

«Στην πολυκατοικία μας, δεν έχουμε οικογένεια με τρία παιδιά», λέει ένοικος. Σημειώνεται πως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του OPEN, μετά τη σύνταξη του πορίσματος και πριν η διάταξη για δέσμευση λογαριασμών κοινοποιηθεί στις τράπεζες, οι ελεγκτές της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εντόπισαν ότι είχε γίνει ανάληψη ύψους 90.000 ευρώ από έναν λογαριασμό εκ των τεσσάρων που ελέγχονται. Μάλιστα, από αυτό το ποσό, 60.000 ευρώ, φέρεται να έχει παιχτεί μέσω PayPal σε τυχερά παιχνίδια.

Καταγγελίες για λεφτά «χέρι - χέρι», φουσκωμένες μερίδες και συνδρομή

Σε νέες εξομολογήσεις για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», προχώρησαν νωρίτερα πρώην εθελοντές που κάνουν λόγο για πολλά χρήματα που περνούσαν από τα χέρια του καθώς ήταν εκείνος που διαχειρίζονταν τα κουτιά με τις δωρεές.

«Είχαν βάλει χάρτινο κουτί να μαζέψουν χρήματα. Εγώ είχα βάλει 300 ευρώ. Είδα με τα μάτια μου να ανοίγει το κουτί και να παίρνει τα χρήματα. Μας είπε πάω να χαλάσω. Πήγε σε ένα προπατζίδικο αλλά δεν νομίζω να έπαιξε. Δεν πήγε το μυαλό μου» ανέφερε μάρτυρας στο MEGA.

«Κάθε κηδεία που αναλάμβανε ή μνημόσυνο είναι από 100 έως 300 ευρώ»

«Πολλά λεφτά ερχόντουσαν και από κόσμο που ερχόταν face to face, όποτε τον έβλεπα και ερχόταν μέσα στην κουζίνα ήξερα ότι κάποιον περιμένει για να του δώσει χρήματα. Κάθε κηδεία που αναλάμβανε, μνημόσυνο και τέτοια, είναι από 100 ως 300 ευρώ» είπε μάρτυρας και τόνισε: «Όσο καιρό ήμουν εκεί πέρα και βάζανε λεφτά στο κουτάκι, ήταν από 30 ευρώ, μέχρι 300 ευρώ και υπήρχε και άνθρωπος που δεν ήθελε να βάλει μέσα στο κουτάκι και φώναζε τον Κωνσταντίνο κατευθείαν να του δώσει κάποια χρήματα τα οποία δεν ξέρω ποιο ποσό, αλλά σίγουρα θα ήταν ανεβασμένο το κασέ γιατί δεν θα τα έβαζε τα χρήματα μέσα στο κουτάκι.

»Εμείς λέγαμε, "φέρτε πράγματα, φέρτε προϊόντα". Μάλιστα με είχε ξεφτιλίσει σε μία γυναίκα, εκείνη την ημέρα έλειπε και ήρθε μία γυναίκα και μου λέει: «τι θέλεις να φτιάξουμε;». Της είπα εγώ τι φαγητά μαγειρεύουμε και μου πρότεινε να φτιάξουμε ένα κριθαράκι με μοσχάρι και της λέω: «ωραία, φέρε μου 8 κιλά μοσχάρι». Μου όρμισαν, ένας ξένος που έχει μέσα, Ρουμάνος, αυτός, η άλλη ξανθιά και η αδελφή του, ποιος θα προλάβει να τα πρωτοπάρει. Μπροστά στον κόσμο, τόσο θράσος. Το σπίτι της μάνας του από κάτω, πριν προλάβουν να το αδειάσουν εκεί πήγαινε όλα τα καλύτερα πράγματα, λάδια, πρέπει να είχε πάνω από 50 τενεκέδες λάδι».