ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Η έρευνα για την «Κιβωτό» αποκάλυψε τον «Άλλο Άνθρωπο»

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Η έρευνα για την «Κιβωτό» αποκάλυψε τον «Άλλο Άνθρωπο»

Οι αποκαλύψεις για τη δράση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου δεν έχουν τέλος

Πληθαίνουν οι καταγγελίες σε βάρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, δημιουργού της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος». Μέχρι τώρα δεν έχουν υποβληθεί μηνύσεις και ως εκ τούτου δεν έχει ξεκινήσει έρευνα για απάτη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο MEGA.

Ωστόσο, οι αποκαλύψεις για τη δράση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου δεν έχουν τέλος. Την ίδια ώρα, πολλοί αναρωτιούνται τι θα γίνει με τις δωρεές και τα μεγάλα χρηματικά ποσά που έχουν δοθεί στην κοινωνική κουζίνα ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσουν να τους επιστραφούν τα χρήματά τους.

Πόσες μερίδες έδινε τελικά ο «Άλλος Άνθρωπος»

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο χρησιμοποιούνταν ετησίως 18.000 μπολάκια για το φαγητό, που προσφέρονταν και οι μερίδες που έχει δώσει μέχρι σήμερα είναι 18 εκατομμύρια. «Οπότε να υπολογίσουμε ότι ζει 1.000 χρόνια. Εκεί οδηγούν οι πράξεις», σχολίασε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Ο ίδιος παρατήρησε επίσης ότι «από τα βίντεο που είναι στη διάθεσή μας από τα συσσίτια δεν εμφανίζονται πουθενά 3 και 4 χιλιάδες άτομα σε καθημερινή βάση».

Ένα ακόμα ζητούμενο είναι πώς ξεκίνησε η έρευνα για τον «Άλλο Άνθρωπο». Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων», όταν αναδείχθηκε η υπόθεση της «Κιβωτού» ξεκίνησε έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε όλες τις ΜΚΟ.

«Η κοινωνική κουζίνα επειδή δεν ήταν ΜΚΟ δεν είχε ελεγχθεί επί σειρά ετών από κάποια Αρχή. Φαίνεται όμως να υπήρχαν κάποιες ενδείξεις, που οδήγησαν στο να ξεκινήσει έρευνα και να αναδειχθούν όσα γνωρίζουμε σήμερα», εξήγησε.

Κωνσταντίνος Πολυχρόνοπουλος: Συνδικαιούχος δεύτερο συγγενικό πρόσωπο στον λογαριασμό της μητέρας του

Μία νέα αποκάλυψη ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του «Άλλου Ανθρώπου», όπου εκεί γίνονται καταθέσεις δωρεών.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega, στον συγκεκριμένο λογαριασμό καταθέσεων εκτός από τη μητέρα του κ. Πολυχρονόπουλου υπάρχει κι ένα ακόμη πρόσωπο – κλειδί.

Πρόκειται για ένα συνδικαιούχο που είναι άντρας με τα αρχικά «ΠΑ. ΤΡ» είναι συγγενικό πρόσωπο του Κώστα Πολυχρονόπουλου, νεαρός στην ηλικία, γύρω στα 25 έτη.

Στον λογαριασμό αυτό είναι συνδικαιούχος ο νεαρός από το 2018.

Τον είχαν καταγγείλει το 2013!

Σε μια νέα αποκάλυψη προχώρησαν στο MEGA άτομα που είχαν καταγγείλει τις οικονομικές (και όχι μόνο) ατασθαλίες του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και του «Άλλου Άνθρωπου» από το 2013!

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν, είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη ωστόσο έπεσαν σε... σκόπελο και δεν πήραν ποτέ αριθμό πρωτοκόλλου για να συνεχιστεί η καταγγελία.

«Μας έδιωχναν με τον τρόπο τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μάζευε από κηδείες από 100 έως 300 ευρώ»

Νέες καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, τον «Άλλο Άνθρωπο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αντλούσε χρήματα ακόμη και από κηδείες αλλά και από συνδρομές. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα που μίλησε στο MEGA ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος «μάζευε στις κηδείες από 100 έως 300 ευρώ, με κάποιους να βάζουν στα κουτάκια ακόμη και 30 ευρώ».

Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έφτασε στο σημείο να αυξήσει ακόμη και τις συνδρομές. Το 2022 μάλιστα έφτασε στο σημείο να ανεβάσει τις συνδρομές (τη βοήθεια δηλαδή των ανθρώπων προς τους ανθρώπους που ήταν άστεγοι) από τα 5 ευρώ στα 10 ευρώ.

Η κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος», σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, μαγείρευε για 18.000 ανθρώπους (μερίδες φαγητού τον χρόνο).

Έπαιρνε βρεφικά είδη και τα πούλαγε σε Πακιστανούς

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση του Κώστα Πολυχρονόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες, είχε ανοίξει... παρτίδες με Πακιστανούς και Μπαγκλαντεσιανούς που είχαν μίνι μάρκετ!

Σύμφωνα με καταγγελία μητέρας που δεν είχε χρήματα να αγοράσει βρεφικά είδη και κατέφυγε στον «Άλλο Άνθρωπο», ο Πολυχρονόπουλος έπαιρνε τα βρεφικά είδη από τις δωρεές και τα πουλούσε σε μίνι μάρκετ αλλοδαπών.

Τότε, σύμφωνα με όσα είπε η ίδια στον ALPHA, έστελνε όσους δεν είχαν χρήματα στα εν λόγω μαγαζιά για να αγοράσουν τα βρεφικά είδη με έκπτωση που τους προσέφερε εκείνος ως ευεργέτης!

«Δύο -τρία κόμματα του έκαναν πρόταση για τις εκλογές»

Την αποκάλυψη πως ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είχε δεχθεί προτάσεις από κόμματα να κατέβει εκλογές , έκανε παιδικός φίλος του που μίλησε για τα τεκταινόμενα στον «Άλλο Άνθρωπο».

«Καταπληκτικός άνθρωπος, φιλότιμος. Έχω πέσει από τα σύννεφα, δεν πιστεύω απόλυτα γιατί ξέρω τι άνθρωπος ήταν. Κυκλοφορούσε με δανεικό αμάξι, ήταν εναλλακτικός. Όσο καιρό κάναμε παρέα δεν είχα δει το παραμικρό», σχολίασε.

Είπε μάλιστα πως έχει επικοινωνήσει μαζί του. «Μιλήσαμε, έχει στενοχωρηθεί πολύ», ανέφερε ο παιδικός του φίλος στον ΑΝΤ1.

Σε άλλο σημείο επισήμανε πως «μπορούσε να είναι πολιτικοποιημένος, να είναι χωμένος και να τρώει με χρυσά κουτάλια. Άνετα θα μπορούσε να το κάνει στις τελευταίες εκλογές».

Νωρίτερα σε νέες αποκαλύψεις για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο προχώρησε η Έφη Θώδη στην ίδια εκπομπή.

«Κάπου το 2009 ήρθε σε πανηγύρια, χόρευε, πέταγε λουλούδια, ήθελε να είναι στην πρωτιά. Μου είπε θέλω "να σε μανατζάρω να βγάλουμε λεφτά". Τα βρήκαμε στην τιμή. Και του λέω "κύριε Κώστα εγώ πρέπει να πάρω τα μισά λεφτά, αλλιώς δεν μπορώ να πάω στην Αμερική". Κι από τότε δεν τον ξαναείδα. Είχε επιδειξιομανία, ήθελε όλοι να ασχολούνται όλοι με αυτόν», ανέφερε η γνωστή τραγουδίστρια Έφη Θώδη για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σε εξέλιξη η έρευνα

Στο μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη είναι η εισαγγελική έρευνα για τον «Άλλο Άνθρωπο» Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

Οι Αρχές, ξεσκονίζουν τραπεζικούς λογαριασμούς, δωρεές, την δράση σε στοιχηματικές εταιρείες αναζητώντας παράλληλα στοιχεία για το αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, της της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της συνέργειας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει μία ΜΚΟ με την επωνυμία «Οι φίλοι του Άλλου Ανθρώπου», στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας βρίσκονται η μητέρα και ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.