ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πώς γλίτωσε τον πλειστηριασμό σπίτι που παραχώρησαν στον Άλλον Άνθρωπο

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πώς γλίτωσε τον πλειστηριασμό σπίτι που παραχώρησαν στον Άλλον Άνθρωπο

Ένας άνθρωπος που αποφάσισε να προσφέρει βοήθεια στην κοινωνική κουζινα που έχει ιδρύσει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος εξηγεί πώς το διαμέρισμά του παραλίγο να βγει σε πλειστηριασμό λόγω χρεών

Πληθαίνουν οι μαρτυρίες πρώην εθελοντών και ανθρώπων που συνεργάστηκαν κατά το παρελθόν με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, στο πλαίσιο της δράσης του ως ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».

Το MEGA έφερε στο φως μαρτυρία ενός ανθρώπου, ο οποίος περιγράφει πώς αποφάσισε να προσφέρει βοήθεια μέσω του «Άλλου Ανθρώπου» και βρέθηκε αντιμέτωπος με παρ' ολίγον πλειστηριασμό για το ακίνητό του.

«Το καλοκαίρι του 2020 είχα μία υπόγεια γκαρσονιέρα 29 τμ και είδα μία ανάρτηση του Πολυχρονόπουλου που έδειχνε μία μαμά από το Κονγκό ξαπλωμένη στο πεζοδρόμιο να κρατάει ένα μωράκι, χωρίς να έχει που να μείνει. Θυμάμαι ότι ήμουν στην παραλία και επιτόπου του στέλνω μήνυμα. "Έχω ένα διαμέρισμα, το οποίο είναι κλειστό εδώ και κάμποσα χρόνια και θέλει κάποιες επιδιορθώσεις και μπορώ να σας το παραχωρήσω. Δε θέλω ενοίκιο αλλά εννοείται θα αναλάβετε τους λογαριασμούς". Και έτσι έγινε»

Δυστυχώς όμως η κατάσταση σύντομα πήρε εντελώς διαφορετική τροπή.

«Μέχρι που μου ήρθε ένα εξώδικο ότι υπάρχει οφειλή 1.972 ευρώ ΕΥΔΑΠ και αν δεν το πληρώσετε το σπίτι σας θα βγει σε πλειστηριασμό. Εκεί με ”ζώσαν” τα μαύρα φίδια. Τον έψαχνα 2,5 χρόνια. Στα τηλέφωνα δε μου απαντούσε, στα μηνύματα, στο messenger, στις δύο σελίδες, στα sms, στο κινητό που είχα δε μου απαντούσε κανένας. Μου είχε γυρίσει το μάτι. Την επόμενη μέρα, αφού μου ήρθε το εξώδικο πήγα στην ΕΥΔΑΠ. Έκανα διακανονισμό και επιτόπου πήγα στο σπίτι μου και άλλαξα και κλειδαριά.

»Αποφάσισα να πάω, μετά από 2,5 χρόνια που τον αναζητούσα, μαζί με ένα φίλο μου τη μέρα που έκοβε μια πίτα να τον βρω. Και εκείνη τη μέρα μου έδωσαν 2.600 ευρώ για την ΕΥΔΑΠ. Τη ΔΕΗ την είχα κόψει το 2023 στις αρχές, γιατί είχε φτάσει ένας λογαριασμός 800 ευρώ και με παίρναν συνεχώς τηλέφωνο από τη ΔΕΗ».

Σε μία κραυγή απόγνωσης, ο μάρτυρας καταλήγοντας ανέφερε: «Δηλαδή πας να εμπιστευτείς και τελικά λες, καλά είμαστε τόσο ελεεινοί άνθρωποι; Δηλαδή εμένα με έχει προβληματίσει πάρα πολύ αυτό, όσον αφορά στην εμπιστοσύνη που δείχνω στους ανθρώπους, γιατί με αυτό πορεύομαι σε όλη μου τη ζωή. Και δε θέλω και να το αλλάξω».