ΕΛΛΑΔΑ

Και δεύτερος νεκρός από το δυστύχημα στο διυλιστήριο Ασπροπύργου

Και δεύτερος νεκρός από το δυστύχημα στο διυλιστήριο Ασπροπύργου

Μετά τον 41χρονο εργαζόμενο που έχασε τη μάχη για τη ζωή, κι άλλος εργαζόμενος που είχε τραυματιστεί στο τραγικό δυστύχημα που σημειώθεκε στις οκτώ Μαϊου στο διυλιστήριο Ασπροπύργου των Ελληνικών Πετρελαίων, υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα ΕΛΠΕ νεκροί είναι ο Χαράλαμπος Δευτεραίος, εργαζόμενος στην εταιρία και ο Ραμαντάν Ντελιλάϊ, εργαζόμενος σε εργολαβική εταιρεία.

Τα ΕΛΠΕ δηλώνουν ότι θα στηρίξουν τις οικογένειες των θανόντων, διασφαλίζοντας το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους. Τονίζεται ακόμη ότι προωθείται άμεσα στις αρμόδιες Υπηρεσίες το Πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης του συμβάντος ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν.

Τα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του Ντελιλάι Ραμαντάν εξέφρασε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος.

Αναφέρουν ακόμη ότι «η άμεση και σε βάθος διαλεύκανση των αιτιών του τραγικού ατυχήματος στα ΕΛΠΕ και η πλέον παραδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων, καθίσταται τώρα ακόμη πιο επιτακτική και συνιστά υπέρτατο χρέος απέναντι στα θύματα της τραγωδίας».

Από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής 8 Μαΐου στα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων στον Ασπρόπυργο τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι, εκ των οποίων οι τρεις σοβαροί.

Κατά τις εργασίες συντήρησης η φωτιά ξέσπασε σε μια παλιά μονάδα και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε ξερά χόρτα στον περιβάλλοντα χώρο.

Σχετικές ειδήσεις