ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Στην κυκλοφορία το τμήμα Ποτίδαιας με Ν.Φώκαια

Χαλκιδική: Στην κυκλοφορία το τμήμα Ποτίδαιας με Ν.Φώκαια

Λίγο πριν από την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου θα παραδοθεί το μεγαλύτερο μέρος του έργου που αφορά το δρόμο Ποτίδαια - Κασσανδρεία, ο οποίος δέχεται τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο στη Χαλκιδική.


«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο συνολικού μήκους 17 χιλιομέτρων. Το επόμενο διάστημα θα παραδοθούν τα 9 χλμ. του δρόμου, από τον κόμβο της Ποτίδαιας μέχρι και τη Ν. Φώκαια, γεγονός που θα δώσει ανάσα στην περιοχή. Πρόκειται για ένα έργο που εκτελείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με πόρους από το ΕΣΠΑ και θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη της περιοχής» δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σήμερα (Τετάρτη) το πρωί στο εργοτάξιο της Κασσάνδρας ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως υποστήριξε ο κ. Τζιτζικώστας, τα υπόλοιπα, λιγότερα από τα μισά χιλιόμετρα, θα δοθούν προς χρήση πριν από την τουριστική περίοδο της επόμενης χρονιάς.

Ο περιφερειάρχης, που συνοδευόταν στο εργοτάξιο από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο, το δήμαρχο Κασσάνδρας Βασίλη Παπαγιάννη καθώς στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, τους ευχαρίστησε όλους για τη σημαντική πρόοδο των εργασιών, μιας και όπως είπε «θα μπορούν τόσο οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι τουρίστες να κινούνται πλέον με ασφάλεια σε ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο».

Voria.gr

Διαβάστε επίσης: Καθαρισμός τειχών στη Θεσσαλονίκη