ΚΟΣΜΟΣ

«Μεροληπτικό» το ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Συρία

«Μεροληπτικό» το ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Συρία

Ως «μεροληπτικό και μη ισορροπημένο» χαρακτήρισε η Ρωσία το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τη Συρία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί το ψήφισμα μια αναπαραγωγή του σχεδίου, στο οποίο Μόσχα και Πεκίνο άσκησαν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Εκτιμούμε ότι το κείμενο του ψηφίσματος αναπαράγει ουσιαστικά το σχέδιο ψηφίσματος του ΣΑ του ΟΗΕ, το οποίο καταψηφίστηκε από τη Ρωσία και την Κίνα, στις 4 Φεβρουαρίου, επειδή ήταν ελλειμματικό, λόγω προφανούς μεροληψίας, αποδίδοντας όλη την ευθύνη για τις εξελίξεις στη Συρία, αποκλειστικά στην κυβέρνηση της χώρας», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

«Δυστυχώς, οι συντάκτες του ψηφίσματος απέρριψαν όλες τις προτεινόμενες από εμάς προσθήκες και αυτό προσδιόρισε τη στάση της Ρωσίας απέναντί του», προστίθεται.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Αλεξάντρ Λουκασέβιτς είπε επιπλέον ότι «η στάση μας συνίσταται στην απαίτηση για άμεση κατάπαυση του πυρός, απ' όλες τις πλευρές της διαμάχης και εναντιώνεται σε κάθε έξωθεν παρέμβαση, ιδιαίτερα βίαιη, καθώς και στην επιβολή έξωθεν σεναρίων διευθέτησης της κρίσης στη Συρία» και συμπλήρωσε ότι η Μόσχα τάσσεται «υπέρ της έναρξης ενδοσυριακού διαλόγου για τη μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος της χώρας».